Frykter skadeproblem for Filip Ingebrigtsen

Gjert Ingebrigtsen var mer bekymret enn glad etter at Jakob Ingebrigtsen løp inn til seier og rekord på Hytteplanmila. Filip Ingebrigtsens vedvarende problem er årsaken.

Doha, Qatar 20191004. 
Filip Ingebrigtsen etter 1500 meter, semifinale, menn under VM i friidrett 2019 i Doha i Qatar i Khalifa International Stadium.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Doha, Qatar 20191004. Filip Ingebrigtsen etter 1500 meter, semifinale, menn under VM i friidrett 2019 i Doha i Qatar i Khalifa International Stadium. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

HOLE (Dagbladet): Jakob Ingebrigtsen løp inn til ny norsk rekord på 10 km gateløp og ny årsbeste på distansen i Europa i Hytteplanmila.

Sammen med nesten 4000 andre løpeglade deltakere sto to av brødrene Ingebrigtsen på startstreken og til tross for at han bare så vidt rakk starten var Jakob helt overlegen da han knuste konkurrentene og løyperekorden med over 40 sekunder.

- Det var gøy å bli med. Helt siden i fjor har jeg hatt lyst til å løpe og i år så åpnet det seg en mulighet. Jeg kom hit for å ha det gøy, men da er det ekstra kult og få et bra løp, sier en fornøyd Jakob Ingebrigtsen til Dagbladet.

Skadetrøbbel

For storebror Filip Ingebrigtsen ble ikke løpet like knirkefritt. Etter 6,5 kilometer måtte han slippe broren, som i mål var 46 sekunder foran og Filip ble også spurtslått av Samuel Tsagay fra Eritrea.

Som under 5000 meter under VM i Doha, hvor han brøt, slet Filip Ingebrigtsen med krampetendenser og smerter på høyre side av brystet og klarte ikke å løpe det han er god for.

- Det begynner å bli et problem nå, erkjenner Filip selv.

- Nå har jeg tatt det med ro siden VM og bare trent rolig og prøvd å få kroppen til å hente seg inn igjen og fortsatt så blir det et problem veldig tidlig i løpet i dag. Det er veldig irriterende, jeg føler ikke jeg får løpt så fort som det jeg er god for, sier han til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.