Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Frykter skadeproblem for Filip Ingebrigtsen

Gjert Ingebrigtsen var mer bekymret enn glad etter at Jakob Ingebrigtsen løp inn til seier og rekord på Hytteplanmila. Filip Ingebrigtsens vedvarende problem er årsaken.

Doha, Qatar 20191004. 
Filip Ingebrigtsen etter 1500 meter, semifinale, menn under VM i friidrett 2019 i Doha i Qatar i Khalifa International Stadium.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Doha, Qatar 20191004. Filip Ingebrigtsen etter 1500 meter, semifinale, menn under VM i friidrett 2019 i Doha i Qatar i Khalifa International Stadium. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

HOLE (Dagbladet): Jakob Ingebrigtsen løp inn til ny norsk rekord på 10 km gateløp og ny årsbeste på distansen i Europa i Hytteplanmila.

Sammen med nesten 4000 andre løpeglade deltakere sto to av brødrene Ingebrigtsen på startstreken og til tross for at han bare så vidt rakk starten var Jakob helt overlegen da han knuste konkurrentene og løyperekorden med over 40 sekunder.

- Det var gøy å bli med. Helt siden i fjor har jeg hatt lyst til å løpe og i år så åpnet det seg en mulighet. Jeg kom hit for å ha det gøy, men da er det ekstra kult og få et bra løp, sier en fornøyd Jakob Ingebrigtsen til Dagbladet.

Skadetrøbbel

For storebror Filip Ingebrigtsen ble ikke løpet like knirkefritt. Etter 6,5 kilometer måtte han slippe broren, som i mål var 46 sekunder foran og Filip ble også spurtslått av Samuel Tsagay fra Eritrea.

Som under 5000 meter under VM i Doha, hvor han brøt, slet Filip Ingebrigtsen med krampetendenser og smerter på høyre side av brystet og klarte ikke å løpe det han er god for.

- Det begynner å bli et problem nå, erkjenner Filip selv.

- Nå har jeg tatt det med ro siden VM og bare trent rolig og prøvd å få kroppen til å hente seg inn igjen og fortsatt så blir det et problem veldig tidlig i løpet i dag. Det er veldig irriterende, jeg føler ikke jeg får løpt så fort som det jeg er god for, sier han til Dagbladet.

LEI: Gjert Ingebrigtsen begynte å bli lei av å vente på Jakob Ingebrigtsen, som brukte lang tid på dopingkontrollen etter 1500 meter-finalen. Det gikk ut over Filip Ingebrigtsen. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Så ille var smertene at Filip vurderte sterkt å bryte underveis etter at smertene begynte allerede etter 2-3 kilometer.

- Jeg vurderte å bryte underveis, det er så vondt, jeg får ikke pustet skikkelig og får veldig vondt. Hele siden binder seg opp og knyter seg til. Det er veldig plagsomt. Jeg får ikke slappet av og pustet og løpt slik jeg vil.

Til legesjekk

Nå varsler far Gjert Ingebrigtsen at de må inn og få en medisinsk vurdering av det han frykter kan være en muskulær skade.

- Vi må se litt nærmere på hva det der er. Om det kan være en skade han har fått. Vi må se på hva det er som låser seg i muskulaturen, og få tatt et bilde. Vi kan ikke ha det slik. Vi må finne ut hva det er og hva vi kan gjøre med det, sier lederen av Team Ingebrigtsen.

For Filip Ingebrigtsen har det vært et vedvarende problem, og til tross for at han løp syv sekunder raskere enn da han ble slått av storebror Henrik i samme løp for ett år siden er også 26-åringen klar på at dette er noe de må få løst snarest mulig.

- Det er nok uansett noe muskulært tror jeg, jeg har ikke vært bort det før. Det betyr at jeg må gjøre noe med det. Vi går snart inn i en ny treningsperiode nå og det er ikke noe jeg har lyst til å dra med meg, sier Filip.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media