- Frykter skader på indre organer

Aksel Lund Svindal mister flere verdenscuprenn etter fallet.

VAIL/OSLO (Dagbladet.no): CT-undersøkelsen viste ikke skader i Aksel Lund Svindals (24) hode og nakke etter fallet tirsdag kveld. Derimot pådro han seg brudd i nesa og to brudd i kjeven

– I tillegg kommer et kutt langt nede på baken. Det er så langt og dypt at legene vil undersøke det på operasjonsbordet. De frykter at tarm og mage kan være skadd, sier Olympiatoppens lege Ola Rønsen til Dagbladet.no.

Før dette er gjort, kan ikke noen si noe om hvor alvorlig tilstanden er, totalt sett.

Trodde det var små skader

På vei til sykehuset trodde Svindal fortsatt at han bare hadde gått på trynet, og at skadene ikke var noe særlig å snakke om.

- Han har ingen hjernerystelse, og har vært oppe på beina. Det dreier seg for det meste om kuttskader og noen brudd i ansiktet, fortalte Simen Lund Svindal, Aksels lillbror, til Dagbladet.no.

Det som likevel er klart, er at Lund Svindal ikke kommer til å kjøre de fire verdenscuprennene i Beaver Creek denne uken. 

Verdenscuplederens uhell oppsto rett før mål. Etter et langt hopp, der farten var veldig stor, gikk han over ende. Han ble raskt kjørt til Vail Valley Medical Center. 

I tillegg til sårskadene og bruddene i ansiktet, har Svindal slått ut noen tenner i det voldsomme fallet.

Ansiktsskadene vil leges

- Frykter skader på indre organer

– Kjevebruddet virker stabilt, men en ansiktskirurg vil rette opp neseskaden. I tillegg har han store kutt og sårskader i ansiktet, sa Rønsen til NTB på telefon fra Vail. 

Nå er det altså det 12-13 centimeter lange kuttet på venstre skinke som bekymrer mest. Det fikk Svindal fordi han falt oppå skien.

Det vil ta tid før verdenscuplederen kan kjøre renn igjen. Det betyr at han ikke kommer til å delta i noen av de fire rennene i Beaver Creek, der det er superkombinasjon torsdag, super-G, utfor og storslalåm resten av uken.

Svindal mister dermed sjansen til å sikre seg viktige verdenscuppoeng.

I fjor imponerte Svindal stort i Beaver Creek, etter å ha hatt en fryktelig start på sesongen. Han misset totalt i Lake Louise, men reiste seg og var med helt i toppen i Beaver Creek.

(Dagbladet.no/NTB)

- Frykter skader på indre organer
STYGT FALL: Stedet der Svindal gikk over ende heter Golden Eagle Jump. Det ligger ikke mer enn vel 20 sekunders kjøring fra mållinjen. På grunn av lite snø var også løypa uvanlig humpete. Foto: REUTERS/Rick Wilking
STYGT FALL: Stedet der Svindal gikk over ende heter Golden Eagle Jump. Det ligger ikke mer enn vel 20 sekunders kjøring fra mållinjen. På grunn av lite snø var også løypa uvanlig humpete. Foto: REUTERS/Rick Wilking Vis mer
<B>OPERERES</B>: Aksel Lund Svindal må opereres etter å ha fått et dypt kutt i den ene skinka.