- Frykter skader på indre organer

Aksel Lund Svindal mister flere verdenscuprenn etter fallet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VAIL/OSLO (Dagbladet.no): CT-undersøkelsen viste ikke skader i Aksel Lund Svindals (24) hode og nakke etter fallet tirsdag kveld. Derimot pådro han seg brudd i nesa og to brudd i kjeven

– I tillegg kommer et kutt langt nede på baken. Det er så langt og dypt at legene vil undersøke det på operasjonsbordet. De frykter at tarm og mage kan være skadd, sier Olympiatoppens lege Ola Rønsen til Dagbladet.no.Før dette er gjort, kan ikke noen si noe om hvor alvorlig tilstanden er, totalt sett.

Trodde det var små skader

På vei til sykehuset trodde Svindal fortsatt at han bare hadde gått på trynet, og at skadene ikke var noe særlig å snakke om.

- Han har ingen hjernerystelse, og har vært oppe på beina. Det dreier seg for det meste om kuttskader og noen brudd i ansiktet, fortalte Simen Lund Svindal, Aksels lillbror, til Dagbladet.no.Det som likevel er klart, er at Lund Svindal ikke kommer til å kjøre de fire verdenscuprennene i Beaver Creek denne uken. 

Verdenscuplederens uhell oppsto rett før mål. Etter et langt hopp, der farten var veldig stor, gikk han over ende. Han ble raskt kjørt til Vail Valley Medical Center. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer