- Frykter slagsmål

Klanen er i harnisk mot Odd og NFF etter at Vålerenga ble tildelt VG-svingen på Ullevaal under cupfinalen. - Dette er en kamp med høyt adrenalin. Jeg frykter konfrontasjoner og bråk, sier Klanstalsmann Gjermund Nordtug.

Ifølge Vålerengasupporterne burde Klanen fått Cola-tribunen, som ligger nærmest T-bane og trikk, og ikke VG-svingen som ligger lengst unna den offentlige kommunikasjonen på Ullevaal.

- Tåpelig

- Dette er det glade vanvidd. Vålerengasupportere på vei til t-banen kommer til å møte Odd-supportere på vandring mot busser lenger nord for stadion etter kampen. Jeg frykter overskrifter om blodige slagsmål, i stedet for referater fra kampen i avisene dagen etter.

Årsaken til at Odd har fått Cola-svingen er en årelang NFF-tradisjon for at hjemmelaget skal ha boksen/benken til venstre for spillerinngangen. Dermed blir supporteren plassert på samme halvdel, alstå i Colasvingen. Grunnen til at Odd er hjemmelag, er at de kommer foran Vålerenga i alfabetet.

På et møte i går mellom Odd og Vålerenga, prøvde Vålerenga å få Odd til å bytte side, men telemarkingene takket nei.

- Vi og våre supportere har følelser for den svingen, siden vi sto der sist gang da vi vant. Hadde Fotballforbundet vurdert dette til en sikkerhetsrisiko, så hadde vi vært villige til å forandre mening. Men det har de ikke, så da blir vi i Cola-svingen som opprinnelig planlagt, sier direktør i Odd, Tom Helge Rønning, til Dagbladet.

VIF-direktør Kjetil Siem synes Odds argumenter er syltynne.

- Jeg synes argumentet deres er på grensen til tåpelig. Fotballforbundet var villige til å snu, men Odd ville ikke, sier Siem.

Tror på Klanen

Arrangementsansvarlig Dag Vestlund i Fortballforbundet har ingen forståelse for Klanen og Vålerengas sikkerhetsbekymringer.

- Vi samarbeider med politiet, og de har ikke hatt noen innsigelser. Jeg stoler på Klanen, som i tre år har oppført seg eksemplarisk på Ullevaal. Jeg kan garantere at Odd-supporterne blir tatt hånd om på en måte der de ikke kommer i konflikt med Vålerengasupporterne, såfremt ikke noen er ute etter å lage bråk og gjøre dette til et problem, sier Vestlund.

SINTE: Klanen frykter uheldige episoder utenfor Ullevål-tribunene under cupfinalen. Grunnen er at supporterne på grunn av tribuneplasseringene er nødt til å møtes både før og etter kampen.