BANKETT: Sander Sagosen og kjæresten Hanna Bredal Oftedal ankommer banketten i Herning, Danmark etter VM finalen mot Danmark. Norge tapte og tok sølv. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
BANKETT: Sander Sagosen og kjæresten Hanna Bredal Oftedal ankommer banketten i Herning, Danmark etter VM finalen mot Danmark. Norge tapte og tok sølv. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Sagosen ble syk etter VM i 2017

Frykter smell: - Jeg er sliten

Sander Sagosen og resten av håndballgutta er på plass på banketten i Herning. Om noen få dager starter treninga igjen.

HERNING (Dagbladet): Noen timer etter finaletapet ble det norske laget samlet til bankett på restauranten Brødrene Price i Herning sentrum. Der var også folk fra håndballforbundet og samarbeidspartnere.

- Nå er vi ferdige. Vi kan puste ut, sprekke den VM-bobla, se litt kjente og kjære. Nå skal vi få noe godt i glasset, få spist noe god mat og festet litt sammen her i kveld. Det blir deilig, sier Sagosen til Dagbladet om kveldens planer, før turen går videre til Oslo på mandag.

Det blir ikke en lang pause på toppspilleren. Allerede torsdag starter treningen igjen.

- Jeg drar til Oslo i morgen, blir der til tirsdag før jeg reiser tilbake til Paris på onsdag, sier Sagosen.

- Sliten

Sander Sagosen og resten av håndballgutta har hatt et tøft program disse siste fire ukene. Håndballkamper har blitt spilt med mindre en én dag pause imellom.

- Mesterskap er alltid langt, det er bare noe vi må erkjenne. Vi må fokusere på å bli flinkere til å håndtere det, sier Sagosen.

Etter forrige VM fortalte stjernespilleren at han hadde store problemer med å komme seg etter den psykiske og fysiske belastningen et VM ofte gir. Han tror det blir annerledes denne gangen.

- I Frankrike var alt nytt. Jeg er litt mer vant nå, da jeg nå har vært i en VM-finale fra før og vet hvor tøft det blir etterpå. Men jeg kan jo ikke garantere at det ikke skjer en ny smell.

- Jeg er sliten, kroppen er sliten, hodet er slitent. Alt er slitent, forteller Sagosen og fortsetter:

- Det er alltid farlig når vi har vært i den VM-bobla som vi har vært i fire uker snart. Når vi sprekker den bobla så kommer alltid sykdom eller skader. Det handler om å være bevisst rundt de valgene jeg gjør og være klok der, sier han.

Nå skal håndballgutta ta seg en fest og feire at de er verdens nest beste landslag.

- Det er alltid fint med en god fest. Det handler om at vi har vært sammen i fire uker nå, tatt en sølvmedalje, og derfor må vi suge litt på karamellen og være fornøyd med det, og starte nye forberedelser så fort som mulig, avslutter Sagosen.

Hele Danmark skal få feire

Danske Ekstra Bladet skriver etter finaleseieren at det ikke bare er de som befinner seg rundt arenaen Boxen i Herning som skal få ta del av feiringen.

De danske spillerne beveger seg sørover mot København for å feire også der i morgen, mandag. Planen er at laget skal hylles klokka 17.00 på rådhusplassen.

- Danmark er verdensmestere! Håndballherrene har levert en sportsprestasjon i absolutt verdensklasse. Jeg sier gratulerer og gleder meg til å by på rådhus-pannekaker og feire triumfen på Københavns Rådhus, sier overborgermester Frank Jensen i en pressemelding.

Tøff finale

Sander Sagosen og de norske håndballgutta ble helt parkert i VM-finalen i håndball søndag. Danmark vant lett 31-22 og sikret et vilt party i Herning. Det var Norges andre finaletap i VM på to år.

I 2017 vant Frankrike, også det med fordel av hjemmebane. Forsvarsspillet fra de norske var ikke på det nivået som er påkrevd for å vinne mesterskapsgull.

Sagosen hadde det tøft han også. Etter 45 minutter sto Norges superstjerne med tre mål på ni skudd. Det norske angrepsspillet bar preg av dårlig rytme og altfor mange svake avslutninger. Fram til 5-6 var det jevnt i søndagens finale. Inn mot pause ble det et konstant kjør mot Norge. Danskene fikk luka de jaktet på. Det var en umulig oppgave for de norske gutta å hente inn 11-18 etter 30 minutter.

Norge klarte aldri å hente inn danskenes forsprang, og det endte til slutt 31-22 til danskene.

- Jeg syns sølv er en kjempeprestasjon, jeg gjør det, innrømmer veteranen Bjarte Myrhol overfor TV 3 etter kampslutt.

Resten av de norske spillerne var derimot veldig skuffet etter nok en andreplass.

- Det er ekstremt bittert. Vi går ut der og prøver å gi alt vi har, også blir vi rett og slett overkjørt, sier Magnus Abelvik Rød til samme kanal.