Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Frykter spillerbørsen mer enn tap

Børsslakt blir psykisk påkjenning, mener Jo Tessem.

KRINGSJÅ (Dagbladet.no): Det er ikke bare fotballfansen som leser fotballbørsene til Dagbladet, VG og Aftenposten. Også spillerne leser med stor interesse hvordan de blir vurdert etter hver kamp.

For noen blir det en psykisk påkjenning, mener Lyn-spiss Jo Tessem.

- Det er mange som er jævla redde for børsen, sier han til Dagbladet.no.

- For noen blir børsen nesten viktigere enn om laget taper tre poeng. De blir rett og slett og hemmet. Spillere lar seg påvirke - både gammel og ung. På noen virker det nesten som om børskarakteren betyr mer enn hva treneren sier, hevder Tessem.

- Er ikke det spillernes problem?

- Jo, det er spillernes eget problem. Men journalistene har større innflytelse enn de aner, sier han.

- Belønner midtstoppere

Tessem presiserer samtidig at Henning Berg er dyktig og ærlig i sine tilbakemeldinger.

image: - Frykter spillerbørsen mer enn tap

Selv blånekter spissveteranen for at han bryr seg om børsen enten han får 7 eller 2. Ikke kjøper han aviser heller - men innrømmer at han får med seg børskarakterene likevel.

- Jeg ser den i lag med gutta i garderoben. Det er jo litt artig å sammenlikne med hva folk på andre lag har fått. For eksempel stusset mange når Rob Friend fikk karakter 8 i VG uten å score på Lerkendal, mens en tomålsscorer i en annen kamp fikk dårligere.

- Uansett er det nesten alltid en midtstopper eller sentral midtbanespiller som får best. Det er verre for backer, flankespillere og spisser, mener han.

Mister gleden

Hos Dagbladet er for øyeblikket tre av de ti beste på børsen midtstoppere, mens tre er sentral midtbane. På VGs børs er fire av de 10 på børstoppen midtstoppere - to holder til på sentral midtbane.

- Noen har lettere for å få en god karakter, mens andre mister litt av gleden når de streber og streber uten at det blir lagt merke til. Får man negative bekreftelser over tid, begynner man å tenke negativt. Det er sånn det er, sier Tessem.

PS! Etter seks serierunder ligger Jo Tessem på en delt 98. plass på Dagbladets spillerbørs med et snitt på 4,5.

GIR BLAFFEN: Selv hevder Jo Tessem han er likegyldig til hva han får på børsen. Slik er det ikke for alle - og noen blir hemmet av en dårlig karakter, sier Tessem til Dagbladet.no. Foto: TORE BERGSAKER
GIR BLAFFEN: Selv hevder Jo Tessem han er likegyldig til hva han får på børsen. Slik er det ikke for alle - og noen blir hemmet av en dårlig karakter, sier Tessem til Dagbladet.no. Foto: TORE BERGSAKER Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media