Frykter svensk lekkasje: - Ikke greit

Svenske Kalle Berglund har benyttet samme treningsopplegg som familien Ingebrigtsen. Det får Gjert til å steile.

SKUFFELSE: Det var en svært skuffet Jakob Ingebrigtsen som måtte innse at Doha ble et medaljeløst mesterskap, men det hindret ikke pappa Gjert i å lage show etter 1500 meter-finalen. Programleder/video: Kristoffer Løkås Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DOHA (Dagbladet): Jakob Ingebrigtsen (19) ble nummer fire i søndagens finale på 1500 meter, og var alt annet enn fornøyd. Tenåringen må reise medaljeløs hjem fra sitt første verdensmesterskap.

- Jeg er ekstremt skuffet. Det er helt tragisk, var hans brutale dom over egen prestasjon.

En som var langt mer fornøyd, var svenske Kalle Berglund (23). Han løp sin første VM-finale på distansen, og kom i mål på 9.-plass og med ny svensk rekord.

Suksessen har kommet etter at Berglund begynte å bruke samme treningsprogram som Ingebrigtsen-familien. Informasjonen får Gjert Ingebrigtsen til å reagere.

LEI: Gjert Ingebrigtsen begynte å bli lei av å vente på Jakob Ingebrigtsen, som brukte lang tid på dopingkontrollen etter 1500 meter-finalen. Det gikk ut over Filip Ingebrigtsen. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

- Konfidensielt

Berglund og hans trener Janne Bengtsson har blant annet funnet inspirasjon i Ingebrigtsen-familiens metode for terskeltrening. Den svenske løpestjerna mener han kommer til å bli sterkere og sterkere år for år ved å benytte metoden.

Berglund forteller til Expressen at de har fått hjelp med treningen av den norske fysiologen Leif Inge Tjelta, som også har samarbeidet tett med Team Ingebrigtsen.

- Det er merkelig. Det overrasker meg at de har fått treningsopplegget av Tjelta. Den informasjonen som han får av oss er konfidensiell og skal ikke deles med noen, sier Gjert Ingebrigtsen til den svenske avisa.

53-åringen er klokkeklar på at Berglund burde spurt om lov til å bruke treningsopplegget som har brakt suksess til løpefamilien fra Sandnes.

- Definitivt. De kan ikke kopiere noen andre sitt opplegg på denne måten. Det er ikke greit, slår han fast.

- Har ikke tystet

Berglund ler når Expressen sier at nordmannen mener at han burde bedt om lov til å bruke opplegget.

Han avviser også at Tjelta har gått bak Ingebrigtsen-familiens rygg, og lekket opplegget til svenskene.

- Leif har ikke tystet. Det er ganske åpent hvordan de trener, må jeg si. Men vi har ikke kopiert det heller. Jeg vet for eksempel ikke hvordan de trener om sommeren, forteller Berglund.

Til Dagbladet sier svensken at han håper på et enda tettere samarbeid med den norske familien.

- Jeg skal spørre Gjert om jeg kan trene med dem i høst, og når vi er på treningsleir sammen i vinter. Det hadde vært kult for meg å få litt ekstra sparring. Jeg tror jeg trenger det for å bli en enda bedre løper.

- Kan Sverige bli bedre enn Norge på 1500-meter?

- Absolutt, smiler svensken.

For Filip Ingebrigtsen ble VM en skuffelse. Han brøt finalen på 5000 meter og klarte ikke å kvalifisere seg til finalen på favorittdistansen, 1500 meter. Henrik Ingebrigtsen nådde sitt mål da han kom til finalen på 5000 meter, men der var han sjanseløs mot de aller beste.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer