Frykter svensk lekkasje: - Ikke greit

Svenske Kalle Berglund har benyttet samme treningsopplegg som familien Ingebrigtsen. Det får Gjert til å steile.

SKUFFELSE: Det var en svært skuffet Jakob Ingebrigtsen som måtte innse at Doha ble et medaljeløst mesterskap, men det hindret ikke pappa Gjert i å lage show etter 1500 meter-finalen. Programleder/video: Kristoffer Løkås Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DOHA (Dagbladet): Jakob Ingebrigtsen (19) ble nummer fire i søndagens finale på 1500 meter, og var alt annet enn fornøyd. Tenåringen må reise medaljeløs hjem fra sitt første verdensmesterskap.

- Jeg er ekstremt skuffet. Det er helt tragisk, var hans brutale dom over egen prestasjon.

En som var langt mer fornøyd, var svenske Kalle Berglund (23). Han løp sin første VM-finale på distansen, og kom i mål på 9.-plass og med ny svensk rekord.

Suksessen har kommet etter at Berglund begynte å bruke samme treningsprogram som Ingebrigtsen-familien. Informasjonen får Gjert Ingebrigtsen til å reagere.

- Konfidensielt

Berglund og hans trener Janne Bengtsson har blant annet funnet inspirasjon i Ingebrigtsen-familiens metode for terskeltrening. Den svenske løpestjerna mener han kommer til å bli sterkere og sterkere år for år ved å benytte metoden.

Berglund forteller til Expressen at de har fått hjelp med treningen av den norske fysiologen Leif Inge Tjelta, som også har samarbeidet tett med Team Ingebrigtsen.

- Det er merkelig. Det overrasker meg at de har fått treningsopplegget av Tjelta. Den informasjonen som han får av oss er konfidensiell og skal ikke deles med noen, sier Gjert Ingebrigtsen til den svenske avisa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer