Frykter svensk toppkeeper har gått gjennom isen i natt

Full leteaksjon nå.

SAVNET: Anders Karlsson. Foto: Stig Kenne/SCANPIX
SAVNET: Anders Karlsson. Foto: Stig Kenne/SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Den tidligere Ørebro-keeperen Anders Karlsson ble i natt meldt savnet etter å ha vært på sykkeltur ved hjemstedet sitt. Politiet frykter Karlsson har gått gjennom isen, og har startet intensive søk i området. 

- Vi mistenker at han har gått på skøyter på isen. Militære og hundepatruljer er satt inn i søket, sier talsmann ved Ørebro-politiet, Stefan Wikberg, til Expressen. 

Det er også satt inn sjøredningstjeneste og helikopter i søket. 

Til lokalavisa Nerikes Allehånda sier Mats Öhrman ved politiet at de tror Karlsson har gått gjennom isen, men at de håper han har kommet seg inn til land på et eller annet vis. 

Karlsson har flest kamper for den tradisjonsrike fotballklubben Ørebro SK, med over 400 kamper for klubben. 294 av dem var i den svenske toppdivisjonen Allsvenskan. 

Anders Karlsson er en legende i svenske fotballkretser, og er fortsatt aktiv som keepertrener i Ørebro. 

- Anders er en erfaren langløpsskøyteløper, skriver Ørebro-politiet i en etterlysning på Facebook.

Politiet tar i bruk alle tenkelige kanaler for å komme i kontakt med mennesker som kan ha sett Karlsson fra han sist ble sett i Ørebro sentrum i går ettermiddag, og forteller lokalavisa at sosiale medier er uvurderlige for dem i situasjoner som dette. 

- Vi er interessert i alle som har sett Anders fra i går ettermiddag og framover, sier politiet, og forteller at isen i området er svært usikker.