Frykter sykehustabbe etter Emils (21) skrekkskade

- Kunne trolig vært tilbake på fotballbanen neste sesong.

(Dagbladet): HamKam-spiller Emil Sildnes (21) må trolig legge opp som følge av det stygge beinbruddet i serieåpningen mot Hødd.

21-åringen brakk venstrebeinet 7. april og komplikasjoner i etterkant av den første operasjonen sår tvil om talentet kan fortsette karrieren.

Nå mener pappa Odd Erik Sildnes at komplikasjonene burde vært unngått. HamKam-spilleren måtte gjennom flere operasjoner etter at det i oppstod trykk i beinet som hindret blodtilførsel til muskelen.

- Det vil bli en sak om pasientskadeerstatning. Det er noe som ikke har vært helt etter boka, for å si det sånn. Det gikk for lang tid fra han ble operert og trykket oppsto, til det ble åpnet opp igjen, sier pappa Odd Erik til TV 2.

Overfor Dagbladet utdyper Odd Erik Sildnes.

- Akkurat nå klarer ikke Emil å løfte fotbladet og han har vært gjennom fire operasjoner. Det er trist at sånt skjer, men uten komplikasjonene kunne han trolig vært tilbake på fotballbanen neste sesong, sier Sildnes til Dagbladet.

- Legger opp - Nå er alt håp ute?

- Jeg vil ikke være noen gledesdreper og det har jo skjedd undre før... Men dessverre er sjansen liten for å komme tilbake på høyt nivå, sier Sildnes.

- Hvordan har Emil det nå?

OPTIMIST: Emil Sildnes på sykehuset dagen etter det stygge beinbruddet. Foto. Privat
OPTIMIST: Emil Sildnes på sykehuset dagen etter det stygge beinbruddet. Foto. Privat Vis mer

- Endelig er han hjemme etter 15 dager på sykehus. Han er fornøyd med å være tilbake, sier Sildnes.

HamKam sendte i helga ut en pressemelding som forklarte at Sildnes' skade er mer alvorlig enn først antatt.

- Det har vært en tung dag for HamKam Fotball, men aller verst er det selvfølgelig for Emil Sildnes som nå må flytte fokus fra et comeback på fotballbanen til det å bli frisk, skrev klubben i pressemeldingen.

21-årige Sildnes har vært på sykehuset fram til denne uka. Dagbladet fikk en kort kommentar fra Sildnes dagen etter den stygge skaden.

- Jeg er lei av å vente, men skal operere nå. Men jeg har det etter forholdene bra, sa Sildnes til Dagbladet fra sykesenga.

Til vurdering Avdelingssjef ved kirurgisk avdeling ved Sykehuset Innlandet Hamar/Elverum, Tore Kristiansen, har følgende kommentar til saken, overfor TV 2:

- I alle saker der det kan ha forekommet svikt i pasientbehandlingen, eller pasienten mener behandlingen har vært mangelfull eller kritikkverdig, informerer sykehuset alltid om de ulike klagemulighetene. Det er da de aktuelle klageinstansene som vurderer om kvaliteten på pasientbehandlingen har vært god nok. Ved hendelser hvor det blir reist spørsmål om svikt eller mangelfull behandling har sykehuset også en intern gjennomgang. Vi kan foreløpig ikke si mer om den konkrete saken, men sykehuset har god dialog med pasienten og pårørende, kommenterer Kristiansen til TV-kanalen.

SKREKKBRUDD: Emil Sildnes skadet seg i HamKams serieåpning mot Hødd. Foto: Digitalsport
SKREKKBRUDD: Emil Sildnes skadet seg i HamKams serieåpning mot Hødd. Foto: Digitalsport Vis mer