Frykter syklon

Dramatikken fortsetter på jorda rundt-seilasen Whitbread Around The World. «Innovation Kværner II» og de andre båtene vil rammes av en tropisk syklon på vei mot New Zealand denne uka.

Whitbread-seilasens 4. etappe, som startet i går, er ventet å bli et knallhardt femdagers race fra Sydney i Australia til Auckland på New Zealand.

Det kan bli hardere enn ønsket og forventet.

Spurtetappe

En tropisk syklon, med vindstyrke på opptil 45 knop, venter de ni båtene torsdag eller fredag.

Knut Frostad og mannskapet på «Innovation Kværner II» tar sine forholdsregler før starten.

- Vi har tatt om bord et ekstra sterkt seil, som veier 12 kilo mer enn det vi brukte på forrige etappe. Dessuten er masten forsterket. Vi er forberedt på en tøff opplevelse, sier skipper Knut Frostad.

4. etappe er 1270 nautiske mil lang (2352 km) og en av regattaens korteste.

Mot vindrossene

Den tropiske syklonen vil treffe båtene forfra og tvinge dem til å krysse mot vindrossene.

Båtene er imidlertid ikke konstruert for slike knallharde påkjenninger, og det var nettopp slike forhold som førte til masteskader på tre av båtene på forrige etappe.

Dette skjedde med «Innovation Kværner II» og etappevinneren «Swedish Match», som nå begge har forsterket sine master betraktelig foran neste etappe.

Tony Rae og Robbie Nai-smith har fått de to ledige Inno-vation-plassene på fartsetappen til New Zealand. Ingen av de fire nordmennene er byttet ut underveis.

Knut Frostad</B>
<B>TØFT:</B> «Innovation Kværner II» og de andre båtene i Whitbread-seilasen er forberedt på en tøff opplevelse. En tropisk syklon ventes på torsdag eller fredag.