SMØRESUKSESS: Under VM på hjemmebane i 2011 hadde nordmennene gode ski, noe som blant annet resulterte i gull til Therese Johaug på 30 km. I Val di Fiemme blir det ikke like lett, skal vi tro Steinar Mundal. Foto: Lise Åserud / Scanpix
SMØRESUKSESS: Under VM på hjemmebane i 2011 hadde nordmennene gode ski, noe som blant annet resulterte i gull til Therese Johaug på 30 km. I Val di Fiemme blir det ikke like lett, skal vi tro Steinar Mundal. Foto: Lise Åserud / ScanpixVis mer

Frykter tøffere smøreklima i VM

Svenskene og finnene har kjøpt nye smørebusser.

Seiser Alm (NTB): Holmenkollen-VM var en norsk kjempefest både i sporet og smørebodene. I Italia blir konkurransen tøffere. Det mener landslagstrener Steinar Mundal og flere norske stjerner.

- I Oslo hadde vi jo alt rett utenfor døra i et miljø vi kjenner ut og inn, og rennene gikk på veldig kjent snø for vår del. Vi hadde alt av ekspertise tilgjengelig, sier Mundal.

- Jeg regner med at de andre nasjonene er bedre forberedt denne gangen. Spesielt gjelder nok det Russland. Russerne blir farlige, fortsetter landslagstreneren.

I Val di Fiemme-mesterskapet tror mange at styrkeforholdet mellom smøreteamene blir jevnere.

Svenskene har en del å revansjere og har ansatt nye folk. De kommer til VM med en ny smørebuss. Det samme gjelder Finland.

- Mye bedre Therese Johaug var med på suksessen i 2011. Da sikret Norge seg hele 16 medaljer i langrenn, svært ofte på suverene ski.

- I Oslo klaffet alt nesten 100 prosent hver dag. Vi hadde mye bedre ski enn de andre nasjonene og tjente nok mye på det, sier Johaug.

Marit Bjørgen ble VM-dronning for to år siden. Heller ikke hun legger skjul på at skiene var fenomenale i forhold til hva mange konkurrenter hadde.

- I Kollen lyktes vi så utrolig godt, både med å prikke formen og ikke minst det med ski. Vi lå foran de fleste nasjonene der og lyktes så godt med det, sier Bjørgen.

Ski-VM starter 20. februar. Første medaljeavgjørelse (sprint langrenn) skjer dagen etter.

(NTB)