Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Frykter været - ikke formen

RAMSAU (Dagbladet): - Snøen laver ned, og vinden kommer fra alle kanter. Det er heller ikke meldt om bedring de nærmeste dagene. Nå frykter jeg sjanseseilas i lørdagens kombinertstart, sier gullfavoritt Bjarte Engen Vik (27).

Trass i toppform, landet han på kulen i gårsdagens andrehopp i VM-bakken i Ramsau. Foran den tredje omgangen ble han ropt ned fra toppen av landslagssjef Jan Erik Aalbu. Da var det helt håpløst å hoppe.

Fullt kjør

- Ujevn vind er det verste som kan skje i hoppbakken. I går var det fryktelig variabelt. Men jeg kommer ikke til å bruke mye tid på forholdene. De får jeg ikke gjort noe med uansett, sier Bjarte Engen Vik.

Håpet til kombinertgjengen var å få en flying start i går, og stå over hoppingen i dag. Nå blir det i stedet fullt kjør i VM-bakken også denne torsdagen.

- Selv om det ikke ble noen god start, var det greit å få prøvd seg også under helt håpløse forhold. Det har gått bra før i vinter, derfor vil ikke én dårlig treningsdag bety noe for selvtilliten, sier Bjarte Engen Vik.

VM-gull er det eneste han mangler for at medaljesamlingen skal være komplett. Gull i Ramsau betyr også en bra slump med penger.

Trekamp

- Hver individuelle VM-tittel er verd cirka 75000 kroner i forskjellige bonuser. Trippelgull (kombinert, lag og sprint) vil gi rundt 200 000 kroner, sier Bjarte - som har vunnet sju verdenscuprenn denne vinteren og 17 v-cuprenn totalt.

Selv mener kombinertkongen fra Bardufoss at gullkampen normalt vil stå mellom finnene Samppa Lajunen, Hannu Manninen og ham selv.

- Det er også bare oss tre som har vunnet verdenscuprenn i vinter, sier Bjarte Engen Vik, som for øvrig vil bli heiet fram av samboer Eva Leistad Under lørdagens kombinertrenn.

<B>NESTEN BORTE:</B> OL-mester Bjarten Engen Vik forsvant nesten i snøkaoset i VM-byen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media