STILLE FØR STORMEN: Aksel Lund Svindal ble nummer seks på gårsdagens utfortrening i Kitzbühel. I dag skal de teste løypa igjen. Hva som skjer resten av uka er mer usikkert. Foto: Scanpix
STILLE FØR STORMEN: Aksel Lund Svindal ble nummer seks på gårsdagens utfortrening i Kitzbühel. I dag skal de teste løypa igjen. Hva som skjer resten av uka er mer usikkert. Foto: ScanpixVis mer

Frykter værkaos og avlysninger i Kitzbühel

- Akkurat nå ser det ikke lovende ut.

KITZBÜHEL (Dagbladet): - Det er meldt drittvær til helga. Punktum.

Slik oppsummerer alpinistenes landslagstrener Håvard Tjørhom det alle i Kitzbühel prater om, to dager før Hahnenkamm-hysteriet skal brake løs for fullt. Værmeldingene viser mildvær og regn for torsdagen - kuldegrader, vind og snø fredag og lørdag.

Ingen av delene egner seg for å stå på ski. Planen er å gjennomføre super-G på fredag, utfor på lørdag og slalåm på søndag.

- Allerede på det første lagledermøtet på mandag ble værmeldingene tema. Arrangørene understreket da at det ikke var aktuelt å endre på løpsrekkefølgen, ei heller å skyve noe til neste uke. Hvis forholdene er bra, blir det arrangert renn dag for dag, som planlagt. Hvis ikke blir det avlysninger, sier Tjørhom.

I år er det mer natur- enn kunstsnø i traseen. Dette gjorde at løperne under gårsdagens treningsomgang, hvor Aksel Lund Svindal kjørte ned til sjette beste tid, rapporterte om «snillere» forhold enn tidligere år. Samtidig:

- Problemet med natursnøsålen er at det er meldt veldig mildt vær på torsdag. Da vil snøen fort bli råtten. På renndagene er det meldt snø og vind, og det er slett ikke bra for sikten. Så akkurat nå ser det ikke lovende ut. Vi får bare håpe meteorologene tar feil, eller at værmeldingene endrer seg før vi kommer så langt, sier Tjørhom.

Vær- og føreproblemer har ofte skapt problemer for arrangørene her nede. Både i 2005 og 2007 ble Hahnenkamm-utforen avlyst.

- Hva sier løperne?

- De tenker ikke så mye på det. vi gjør oss klare for at alt går som planlagt, sier Tjørhom.

Den andre utfortreningen starter 11.30 i dag.

AVVENTENDE: Landslagstrener Håvard Tjørhom. Foto: Cornelius Poppe/Scanpix
AVVENTENDE: Landslagstrener Håvard Tjørhom. Foto: Cornelius Poppe/Scanpix Vis mer