- Frykter vi må skrape Gro opp fra parketten

Høres ut som en knokkelhaug.

STUPER I GULVET: Gro Hammerseng er ikke fornøyd med fallteknikken sin, men sier det er for seint å gjøre noe med den. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX
STUPER I GULVET: Gro Hammerseng er ikke fornøyd med fallteknikken sin, men sier det er for seint å gjøre noe med den. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIXVis mer

HERNING (Dagbladet): En av styrkene til Gro Hammerseng er tempoet hun har i gjennombruddsatsingen. Hun kan eksplodere forbi motspillere og inn foran mål.

Og i feltet lander hun ofte med et brak.

For fallteknikken er ikke noe særlig.

Stinkende dårlig - Hun er helt nådeløs i satsingen, men fallteknikken er ganske begrenset. «Hvordan er det mulig for henne å reise seg igjen nå,» tenker jeg ofte, når jeg har sett hvilken fart hun har kommet i. Og jeg frykter at vi rett og slett må skrape henne opp fra parketten, sier Larvik-trener Karl Erik Bøhn til Dagbladet.

Landslagskapteinen er den første til å innrømme at fallteknikken ikke er den beste.

- Det har slått meg også og jeg tenker på det hver kveld etter kamp, at den burde jeg ha brukt mer tid på da jeg var yngre. Jeg har en stinkende dårlig fallteknikk og jeg er ikke den som har mest høyde heller, når jeg stuper gjennom, sier Hammerseng til Dagbladet.

Dermed gjør det ganske vondt.

- Det hadde kanskje vært en fordel å ha litt mer fett noen steder, for folk mobber meg og sier det høres ut som en knokkelhaug som klaprer på gulvet når jeg lander, sier hun

Som et bryne - Derfor tenker jeg innimellom at dette ikke er så veldig bra for kroppen. Jeg gruer meg litt til å komme i gang med trening dagen etter, men så blir jeg varm og da går det bra. Jeg har prøvd å gjøre noe med det, men det er for seint. Det er innarbeidet dårlig fallteknikk.

Larvik-trenerne Bøhn og Tor Odvar Moen humrer når de snakker om fallteknikken hennes.

- Det er som et bryne som går i bakken. Men hun reiser seg, sier Bøhn.

- Det ser jo ut som hun blir kastet ut av en western-saloon, mener Moen.

MYE SMERTE: Gro Hammerseng har som regel alltid vondt etter kampene. Foto: BJØRN LANGSEM
MYE SMERTE: Gro Hammerseng har som regel alltid vondt etter kampene. Foto: BJØRN LANGSEM Vis mer

De er derfor imponert over hvor mange smeller Hammerseng tåler.

- Jeg husker det var ei som fikk en smell og en sprekk i leppa, og kom for å bytte. Da sa Gro: «Hæ, må du bytte?» Hun er opptatt av mote og utseende, og at detaljer skal stemme, men hun hadde spilt med to blåveiser og uten fortann. Det hadde hun ikke brydd seg om, sier Bøhn.

- Litt forfengelig Selv om Hammerseng sier hun liker å bruke neglelakk på banen for å ikke være helt uniformert, blåser hun egentlig i hvordan hun ser ut når hun spiller.

- Jeg er sikkert litt forfengelig, men det er ikke noe jeg tenker på i en kamp. Da er det bare en ting som gjelder, og det er å vinne. Samtidig er det lov å være litt jentene. Mange ler av neglelakk, men Hanne Hallén fikk meg til å begynne med det. Vi går jo omtrent i uniform og har ikke noe personlig preg. Du kan bestemme hvordan du ser ut på håret og farge på neglelakken, ellers er det ikke mye å velge i, sier hun.

Og så lenge det blir mål, bryr hun seg ikke om at fallteknikken er litt vond.

- Ja, sånn tenker jeg også. Det behøver jo ikke se så veldig grasiøst og pent ut, så lenge ballen er i mål. Da er det verdt det.

En semifinaleseier mot Danmark i morgen vil smake ypperlig uansett hvordan den er dandert og servert.

LADER OPP PÅ PUTA: Gro Hammerseng hadde koseputa under armen da hun ankom spillerhotellet i Herning i ettermiddag. Foto: BJØRN LANGSEM
LADER OPP PÅ PUTA: Gro Hammerseng hadde koseputa under armen da hun ankom spillerhotellet i Herning i ettermiddag. Foto: BJØRN LANGSEM Vis mer