Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Frykter VM ryker med «ulovlige smerter»

Men Kristine har et lite håp.

FÅR HUN TOMMELEN OPP? Kristine Lunde-Borgersen får her tommelen opp av søster Katrine Lunde Haraldsen under en fridag i VM. Men mye tyder nå på at mesterskapet er over for Kristine. Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX
FÅR HUN TOMMELEN OPP? Kristine Lunde-Borgersen får her tommelen opp av søster Katrine Lunde Haraldsen under en fridag i VM. Men mye tyder nå på at mesterskapet er over for Kristine. Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX Vis mer

|||SUZHOU (Dagbladet): Kristine Lunde-Borgersen (29) rakk VM med et nødskrik. Hun ble friskmeldt etter kneskaden akkurat i tide, og fikk til og med spilletid i to av kampene i Møbelringen Cup.

Nå kan derimot VM være over allerede, etter bare - for hennes del - tre kamper og 75 minutter på banen.

Hun pådro seg en strekk i lysken i forkant av kampen mot Ungarn, og det ser ikke lyst ut nå.

- Det er bedre i dag enn i går. Jeg har litt vondt nå, etter nåler og behandling, men jeg klarer å gå normalt i hvert fall, sier sørlendingen til Dagbladet.

Kan bli forverretKikki er en særdeles viktig brikke for Norge, selv om hun ikke har hatt noe stort VM til nå. Hennes rutine vil bli savnet om hun ikke kan være med videre.

- Jeg kan godt spille med noen smerter, men dette er ulovlige smerter - og det blir sannsynligvis verre hvis jeg starter for tidlig, sier Lunde-Borgersen.

- Har dette kommet som følge av kneskaden?

- Akkurat det som skjedde nå var helt tilfeldig og akutt. Risikoen for å bli skadd igjen når man kommer tilbake fra skade er jo større, men det har ingenting med denne skaden å gjøre.

Viborg-spilleren skal trene i kveld, og landslagsledelsen tar trolig en avgjørelse først i morgen. Da må de levere inn lista over spillerne Norge ønsker å bruke i mellomspillet, og hvis ikke Kristine blir klar kommer Siri Seglem inn.

HåperKristine Lunde-Borgersen håper i det lengste hun skal bli klar, men vet at sjansene ikke er så store.

- Er du redd VM er over?

- Jeg vil gjerne spille, men vi må gjøre det som er best for laget og helsa mi. Det ser ikke veldig lyst ut. Jeg har alltid et håp, helt til jeg får et nei.

Sammen med det medisinske støtteapparatet vil hun ta en avgjørelse i løpet av morgentimene lørdag.

- Jeg må være realistisk. Jeg kjenner jo kroppen min godt, men til syvende og sist vet både jeg og det medisinske støtteapparatet hva som er best.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media