Live-published photos and videos via Shootitlive

Norge - Panama 1-0

Frykter Zlatans reaksjon etter superbrøleren

- Jeg kommer ikke til å vise den til ham, sier Ola Kamara.

  • Norge – Panama 1-0

ULLEVAAL (Dagbladet): Her skyter Ola Kamara (28) himmelhøyt over mål åtte minutter før slutt. Han kunne doblet Norges ledelse og punktert kampen mot Panama. I stedet gikk ballen skyhøyt opp på Ullevaal-tribunen.

- Jeg har hatt noen feite bommer tidligere, men dette er den største. Det er ingenting å skylde på. Den skal inn når du er spiss, sier Kamara.

Dermed ble det med Joshua Kings scoring mål da Norge vant 1–0 i privatlandskampen. Kamara er til daglig lagkamerat med Zlatan Ibrahimovic (36) i LA Galaxy. Allerede torsdag morgen drar han tilbake til Los Angeles.

Søndag møter laget Real Salt Lake. På spørsmål fra Dagbladet – om han kommer til å vise brøleren til Zlatan – svarer han:

- Jeg håper han ikke ser den. Da kommer jeg til å få høre mye. Jeg har ikke tenkt å vise den i garderoben i det hele tatt.

Kom i vinter

Både Kamara og Ibrahimovic kom til LA Galaxy i vinter. Duoen har scoret fem mål hver, men laget sliter. Så langt ligger Galaxy på 15. plass av 23 lag i Major League Soccer.

Kamara har reist halve jorda rundt for å slutte seg til landslaget. I 3-2-seieren over Island lørdag fikk han ikke spilletid. I kveld erstattet han Joshua King etter pause. Og mens King gjorde jobben sin, gikk Kamara målløs av banen. Med en litt ekkel følelse.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Om den grove missen sier han:

- Da vi løp i angrep, ville jeg at Alexander Sørloth skulle spille. Så trodde jeg at han egentlig skulle skyte og var framme med hendene. Da sluttet jeg helt å konsenterere meg om å sette ballen i mål. Så endte det med at jeg fikk en perfekt pasning likevel. Da hadde jeg helt feil fokus.

Kamara fortsetter:

- Jeg blir helt oppgitt, men må bare smile av meg selv. Hadde jeg sittet foran tv-en, ville jeg ledd. Jeg får bare ta det med humor. Jeg får bare være glad for at det ikke handlet om tre poeng og om en plass i EM-sluttspillet.

Hysjet

For første gang siden 2010 vant Norge sin fjerde kamp på rad. Panama framsto ikke som et stort lag på Ullevaal, selv om det skal til VM-sluttspillet i Russland.

Joshua King sendte Norge i ledelsen etter fire minutter da keeper Sten Grytebust sørget for en strøken langball. Etterpå feiret han med å hysje, trolig på kritikerne. For etter kampen ville ikke King utdype hvorfor han hysjet:

- Ingen kommentar. Jeg har gitt dere nok overskrifter denne uka, sier King til pressen.

Bournemouth-spissen erkjenner at det kan synes bittert at Norge ikke skal til Russland-VM, all den tid vi har slått tre VM-klare nasjoner i 2018. Først Australia, så Island – og i kveld Panama.

- Alt i i alt er jeg veldig fornøyd med samlingen. Vi har kommet veldig langt siden Lars (Lagerbäck) overtok, erklærer han.

I september starter Nations League. Turneringen gir en ekstra mulighet til å kvalifisere seg til EM-sluttspillet i 2020. Norge møter Kypros, Bulgaria og Slovenia hjemme og borte.

I 2019 starter den ordinære EM-kvalifiseringen.