Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge - Panama 1-0

Frykter Zlatans reaksjon etter superbrøleren

- Jeg kommer ikke til å vise den til ham, sier Ola Kamara.

Live-published photos and videos via Shootitlive

  • Norge – Panama 1-0

ULLEVAAL (Dagbladet): Her skyter Ola Kamara (28) himmelhøyt over mål åtte minutter før slutt. Han kunne doblet Norges ledelse og punktert kampen mot Panama. I stedet gikk ballen skyhøyt opp på Ullevaal-tribunen.

- Jeg har hatt noen feite bommer tidligere, men dette er den største. Det er ingenting å skylde på. Den skal inn når du er spiss, sier Kamara.

Dermed ble det med Joshua Kings scoring mål da Norge vant 1–0 i privatlandskampen. Kamara er til daglig lagkamerat med Zlatan Ibrahimovic (36) i LA Galaxy. Allerede torsdag morgen drar han tilbake til Los Angeles.

Søndag møter laget Real Salt Lake. På spørsmål fra Dagbladet – om han kommer til å vise brøleren til Zlatan – svarer han:

- Jeg håper han ikke ser den. Da kommer jeg til å få høre mye. Jeg har ikke tenkt å vise den i garderoben i det hele tatt.

Kom i vinter

Både Kamara og Ibrahimovic kom til LA Galaxy i vinter. Duoen har scoret fem mål hver, men laget sliter. Så langt ligger Galaxy på 15. plass av 23 lag i Major League Soccer.

Kamara har reist halve jorda rundt for å slutte seg til landslaget. I 3-2-seieren over Island lørdag fikk han ikke spilletid. I kveld erstattet han Joshua King etter pause. Og mens King gjorde jobben sin, gikk Kamara målløs av banen. Med en litt ekkel følelse.

Om den grove missen sier han:

- Da vi løp i angrep, ville jeg at Alexander Sørloth skulle spille. Så trodde jeg at han egentlig skulle skyte og var framme med hendene. Da sluttet jeg helt å konsenterere meg om å sette ballen i mål. Så endte det med at jeg fikk en perfekt pasning likevel. Da hadde jeg helt feil fokus.

Kamara fortsetter:

- Jeg blir helt oppgitt, men må bare smile av meg selv. Hadde jeg sittet foran tv-en, ville jeg ledd. Jeg får bare ta det med humor. Jeg får bare være glad for at det ikke handlet om tre poeng og om en plass i EM-sluttspillet.

Hysjet

For første gang siden 2010 vant Norge sin fjerde kamp på rad. Panama framsto ikke som et stort lag på Ullevaal, selv om det skal til VM-sluttspillet i Russland.

Joshua King sendte Norge i ledelsen etter fire minutter da keeper Sten Grytebust sørget for en strøken langball. Etterpå feiret han med å hysje, trolig på kritikerne. For etter kampen ville ikke King utdype hvorfor han hysjet:

- Ingen kommentar. Jeg har gitt dere nok overskrifter denne uka, sier King til pressen.

Bournemouth-spissen erkjenner at det kan synes bittert at Norge ikke skal til Russland-VM, all den tid vi har slått tre VM-klare nasjoner i 2018. Først Australia, så Island – og i kveld Panama.

- Alt i i alt er jeg veldig fornøyd med samlingen. Vi har kommet veldig langt siden Lars (Lagerbäck) overtok, erklærer han.

I september starter Nations League. Turneringen gir en ekstra mulighet til å kvalifisere seg til EM-sluttspillet i 2020. Norge møter Kypros, Bulgaria og Slovenia hjemme og borte.

I 2019 starter den ordinære EM-kvalifiseringen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media