KLAR:  Molde-trener Tor Ole Skulleruds Molde har ikke gjort det sterkt i Tippeligaen, så suksess i CL kan redde sesongen. Foto: NTB Scanpix
KLAR: Molde-trener Tor Ole Skulleruds Molde har ikke gjort det sterkt i Tippeligaen, så suksess i CL kan redde sesongen. Foto: NTB ScanpixVis mer

Fryktet arena venter Molde:- Vi vet godt hva som møter oss

Dinamo Zagreb har ikke tapt på hjemmebane i serien på fire år.

Moldes håp tirsdag ligger i at kroatene oftere mislykkes i Europa.

Seier tirsdag vil være et langt og viktig steg mot gruppespill i Europa for Molde. Men det blir ingen enkel oppgave

Dinamo Zagreb åpnet årets serie med to uavgjort, før bunntippede Inter Zapresic ble slått hele 5-1 lørdag. Der utmerket lovende Armin Hod?i? seg ved å score et fantastisk mål på brassespark. Samtidig kunne laget hvile flere nøkkelspillere.

Ubeseiret siden 2011 At Dinamo vant lørdagens hjemmekamp var ingen overraskelse. Hjemme på Maksimir er det svært sjelden at laget ikke vinner. Sist sesong var de hele 17 av 18 hjemmekamper. Unntaket var 1-1-oppgjøret mot bynabo NK Zagreb tidlig i sesongen. Også årets serieåpning mot Hajduk Split, Strømsgodsets europaligamotstander, endte 1-1.

Også i 2014 vant Dinamo 17 av 18 kamper på eget gress, mens det i 2013 ble det 14 av 18.

For å finne forrige hjemmetap i serien må man helt tilbake til annen serierunde i 2011, da Rijeka overrasket med å vinne 2-1. Siden har Moldes motstander spilt utrolige 83 hjemmekamper i serien uten tap, og hele 72 av dem er vunnet.

I europaligaens gruppespill sist sesong tapte de hele 1-5 hjemme mot Salzburg, men både Astra Giurgiu og Celtic ble slått. Året før tapte de både mot Chronomorets (Ukraina) og Ludogorets (Bulgaria).

Artikkelen fortsetter under annonsen

De to sesongene før det var laget i mesterligaen, hvor hjemmestatistikken ikke var like sterk. Da ble fem av seks kamper hjemme tapt, mens Dynamo Kiev ble holdt til 1-1 i desember 2012.

Frykter ikke bråk Dinamo Zagrebs ivrigste supportere, kalt Bad Blue Boys, vil garantert skape stemning ulikt det som er vanlig på norske arenaer når de gjester Molde kommende uke. De er også kjent for å ofte havne i bråk på sine borteturer, uten at man lar seg skremme i Molde.

- Vi vet godt hva som møter oss. Det er ikke akkurat hverdagskost, men vi har mye erfaring fra lignende kamper. Vi har et rutinert mannskap som er vant til å jobbe med store kamper med mye folk. Det er for eksempel bare et par år siden Legia Warszawa var her, og det gikk jo veldig bra. Det skal det nok gjøre denne gangen også, sier medie- og arrangementsansvarlig Per Lianes til Romsdals Budstikke.

Skulle Molde vinne dobbeltoppgjøret mot Dinamo Zagreb vil de være garantert å nå gruppespill i år. For om de så taper i siste kvalifiseringsrunde til mesterligaen, vil de da automatisk gå inn i europaligaens gruppespill.

Selv med tap sammenlagt mot Dinamo Zagreb lever håpet. Da vil Molde gå inn i siste kvalifiseringsrunde i europaligaen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram