Fryktet arena venter Molde:- Vi vet godt hva som møter oss

Dinamo Zagreb har ikke tapt på hjemmebane i serien på fire år.

KLAR:  Molde-trener Tor Ole Skulleruds Molde har ikke gjort det sterkt i Tippeligaen, så suksess i CL kan redde sesongen. Foto: NTB Scanpix
KLAR: Molde-trener Tor Ole Skulleruds Molde har ikke gjort det sterkt i Tippeligaen, så suksess i CL kan redde sesongen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Moldes håp tirsdag ligger i at kroatene oftere mislykkes i Europa.

Seier tirsdag vil være et langt og viktig steg mot gruppespill i Europa for Molde. Men det blir ingen enkel oppgave

Dinamo Zagreb åpnet årets serie med to uavgjort, før bunntippede Inter Zapresic ble slått hele 5-1 lørdag. Der utmerket lovende Armin Hod?i? seg ved å score et fantastisk mål på brassespark. Samtidig kunne laget hvile flere nøkkelspillere.

Ubeseiret siden 2011 At Dinamo vant lørdagens hjemmekamp var ingen overraskelse. Hjemme på Maksimir er det svært sjelden at laget ikke vinner. Sist sesong var de hele 17 av 18 hjemmekamper. Unntaket var 1-1-oppgjøret mot bynabo NK Zagreb tidlig i sesongen. Også årets serieåpning mot Hajduk Split, Strømsgodsets europaligamotstander, endte 1-1.

Også i 2014 vant Dinamo 17 av 18 kamper på eget gress, mens det i 2013 ble det 14 av 18.

For å finne forrige hjemmetap i serien må man helt tilbake til annen serierunde i 2011, da Rijeka overrasket med å vinne 2-1. Siden har Moldes motstander spilt utrolige 83 hjemmekamper i serien uten tap, og hele 72 av dem er vunnet.

I europaligaens gruppespill sist sesong tapte de hele 1-5 hjemme mot Salzburg, men både Astra Giurgiu og Celtic ble slått. Året før tapte de både mot Chronomorets (Ukraina) og Ludogorets (Bulgaria).

De to sesongene før det var laget i mesterligaen, hvor hjemmestatistikken ikke var like sterk. Da ble fem av seks kamper hjemme tapt, mens Dynamo Kiev ble holdt til 1-1 i desember 2012.

Frykter ikke bråk Dinamo Zagrebs ivrigste supportere, kalt Bad Blue Boys, vil garantert skape stemning ulikt det som er vanlig på norske arenaer når de gjester Molde kommende uke. De er også kjent for å ofte havne i bråk på sine borteturer, uten at man lar seg skremme i Molde.

Har du Norway Cup-tips?

Årets Norway Cup arrangeres 26. juli-1. august og er den 43. turneringen i rekken. I år er det meldt på over 1639 lag fra rundt 60 nasjoner.

Har du en finurlig eller morsom historie du mener andre bør lese om, eller rett og slett bare et tips som vi kan kan skrive om? 

Send oss en mail på:
norwaycup@dagbladet.no

- Vi vet godt hva som møter oss. Det er ikke akkurat hverdagskost, men vi har mye erfaring fra lignende kamper. Vi har et rutinert mannskap som er vant til å jobbe med store kamper med mye folk. Det er for eksempel bare et par år siden Legia Warszawa var her, og det gikk jo veldig bra. Det skal det nok gjøre denne gangen også, sier medie- og arrangementsansvarlig Per Lianes til Romsdals Budstikke.

Skulle Molde vinne dobbeltoppgjøret mot Dinamo Zagreb vil de være garantert å nå gruppespill i år. For om de så taper i siste kvalifiseringsrunde til mesterligaen, vil de da automatisk gå inn i europaligaens gruppespill.

Selv med tap sammenlagt mot Dinamo Zagreb lever håpet. Da vil Molde gå inn i siste kvalifiseringsrunde i europaligaen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer