Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fryktet disk etter omstridt oppløp

Drama på skiskytterstadion.

BRONSEKAMPEN: Mange mener at Italia utførte en ulovlig manøver på oppløpet. Foto: AFP/Odd Andersen
BRONSEKAMPEN: Mange mener at Italia utførte en ulovlig manøver på oppløpet. Foto: AFP/Odd Andersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Frankrike og Martin Fourcade fikk en komfortabel avslutning på dagens mixed stafett, og gikk ensomt over målstreken til OL-gull.

Emil Hegle Svendsen og Norge ble heller ikke nevneverdig stresset på slutt, og den meritterte nordmannen seilte inn til sølvmedalje for han selv, Johannes Thingnes Bø, Marte Olsbu og Tiril Eckhoff.

Hardere kamp ble det om bronsemedaljen. Der endte Italia og Tyskland opp i et spurtoppgjør som førstnevnte vant. Det kan imidlertid ha blitt gjort på ulovlig vis.

Jurymøte

Etter løpet samlet juryen seg i rundt en halv time for å diskutere hva de skulle gjøre. Temaet var oppløpet på slutten løpet hvor Dominik Windisch og Arnd Peiffer knivet om 3.-plassen. Underveis utførte italieneren det mange mener var et ulovlig sporbytte og hindret tyskeren fra å forsere.

I målområdet sto svært nervøse italienere og ventet på juryens dom. Lisa Vittozzi, Dorothea Wierer, Lukas Hofer og Windisch utgjorde det italienske laget, og samtlige fryktet at en etterlengtet medalje skulle ryke.

Etter nesten 30 minutter med venting kom den endelige avgjørelsen: Italia fikk beholde bronsemedaljen. Da brøt det ut ville jubelscener i målområdet. Tyskerne så ikke like fornøyd ut med avgjørelsen.

- Mangler baller

Blant de som reagerer er den tyske skiskytterstjernen Erik Lesser.

- IBU håndhever sine egne regler dårlig. Jeg skulle ønske de hadde litt mer «cojones» (baller), freste Erik Lesser etter å ha sett Arnd Peiffer tape spurtduellen med italienske Dominik Windisch, ifølge NTB.

- I mine øyne var det et klart regelbrudd som normalt ville ført til diskvalifikasjon. Jeg er skuffet over at IBU lar idrettsfolk som spiller fair i stikken, la han til.

Peiffer, som tapte duellen med Windisch, var mer diplomatisk.

- Spurten gikk ikke 100 prosent rett for seg, men det endrer ikke at det var jeg som ødela for oss i dag, sa Peiffer.

Tok gull første gangen

Mixed stafett har bare stått på OL-programmet én gang tidligere. Det var i 2014, hvor Norge gikk til topps og tok gull.

Den gangen var det Tora Berger, Tiril Eckhoff, Emil Hegle Svendsen og Ole Einar Bjørndalen som gikk for Norge.

Siden den gang har Berger lagt opp, mens Bjørndalen ikke ble funnet god nok til OL-troppen til Sør-Korea. Hegle Svensen og Eckhoff var dermed de eneste som er med fra vinnerlaget fra fire år siden.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!