Kari Aalvik Grimsbø kneoperert:

Fryktet for VM. Denne detaljen kan gi ny VM-jubel

Grimsbø skinner uten kneskinne.

EM 2016: Under EM for ett år siden måtte Kari Aalvik Grimsbø (t.v.) sette på stor skinne på høyre kne før hver trening og kamp. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
EM 2016: Under EM for ett år siden måtte Kari Aalvik Grimsbø (t.v.) sette på stor skinne på høyre kne før hver trening og kamp. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
  • Norge - Russland, kl. 20.30

MAGDEBURG (Dagbladet): Norges målvakt-team, Katrine Lunde (37) og Kari Aalvik Grimsbø (32), holder et høyt nivå så langt i VM. Og håndballjentene er avhengig av keeperne for å slå Russland i VM-kvartfinalen i kveld.

Lunde har ei fortid i russiske Rostov-don og kjenner flere spillere godt. Det betyr at også russerne kjenner Lunde godt.

Det kan resultere i at Grimsbø blir en nøkkelspiller.

32-åringen har spilt med skinne på høyre kne i over to år. Nå er den fjernet etter operasjon før sommeren. Det kan være med bedre spillet - og treningshverdagen - til Györ-proffen.

- For prestasjonen vet jeg ikke om det har så mye å si at skinna er borte, men det er viktig for muskulaturen i et lengre løp. Med skinne lammer du muskulaturen, og kneet blir mer ustabilt. Jeg håper at dette kan gjøre meg bedre sett alt under ett, sier Grimsbø til Dagbladet.

UTEN SKINNER: Kari Aalvik Grimsbø jubler under kampen mellom Norge og Polen. I kveld venter Russland. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
UTEN SKINNER: Kari Aalvik Grimsbø jubler under kampen mellom Norge og Polen. I kveld venter Russland. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Operasjon

Foran hver trening og hver kamp i to år brukte Grimsbø tid på behandling av kneet og bruk av skinne. I samråd med blant annet Györ ble det bestemt å ta et inngrep i kneet rett etter Champions League forrige sesong.

Og det var en viss gambling.

- De sa i sommer at jeg skulle trene opp muskulaturen for å gjøre det bedre for kneet. Jeg måtte bruke tid på rehabilitering, ikke stresse og se hvordan det faktisk gikk, sier Grimsbø.

Hun innrømmer at hun faktisk fryktet av VM kunne gå uten henne.

- Jeg tenkte: «går det, så går det» . Men nå er jeg veldig glad for å være her.

- Full kontroll på kne og VM?

- Nei. jeg har vært med for fullt siden slutten av september. De første kampene spilte jeg bare litt, men så responderte kneet bedre. Jeg fant timing og rytme veldig raskt i forhold til hva jeg fryktet. Jeg våget ikke tro på VM før jeg fikk den endelige beskjeden om at jeg var i troppen, sier Grimsbø.

- Hva slags skade var det?

- Det var en ny skade i kneet, men det var også gamle skader der som måtte ryddes opp i. Nå føles det bedre enn før, men likevel er det ikke helt perfekt. Kneet føles litt gammelt, sier Grimsbø og ler.

Mental test

32-åringen kan bli helt sentral i avslutningen av VM, der også makker Katrine Lunde har storspilt og fått mest tid på banen av de to.

- Jeg kjenner jo flere av de russiske spillerne godt, og jeg gleder meg til kamp. De er en knalltøff motstander, sier Lunde til Dagbladet.

- Fordel for deg at du kjenner dem? Eller er det fordel Russland at de kjenner deg?

- Det gjelder å få det mentale overtaket. Jeg har tro på at det kan være en fordel for meg, sier Lunde.

Norge - Russland spilles klokka 20.30 i kveld. Kampens vises på TV 2.

Sverige og Frankrike er allerede klare for semifinale fredag kveld. Nå skal Nederland - Tsjekkia og Norge - Russland spille om de to siste plassene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer