-  Fryktet for VM

Englands landslagssjef Sven-Göran Eriksson tror Real Madrid-fiasko Michael Owen kan bli en suksess i Newcastle.

-  Jeg tror dette var et bra klubbytte for Michael. Jeg snakket med ham i går (mandag) og han ønsket en løsning den ene andre veien for å komme tilbake til England. Han ville ikke være i Spania. Jeg antar at den eneste grunnen var at ikke hadde peiling på hvor mange kamper han kom til å spille - og han vil selvsagt spille VM, sa Eriksson på en pressekonferanse før lørdagens VM-kvalikkamp mot Wales.

-  Når han så at Real kjøpte nye spillere, også spisser, så ble han bekymret. Og mot slutten av sesongen ser han VM komme, og der vil han selvsagt være med, sier svensken ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Må sone

Owen må sone for karantene til den viktige Wales-kampen.

-  Hvis han aldri spiller er det et stort problem for meg også. Fordi du vet at med Michael Owen på laget blir det mål - men hvis han aldri spiller, blir det vanskelig, fortsatte Eriksson.

25 år gamle Owen, kåret til Europas beste fotballspiller i 2001, knuser Newcastles gamle overgangsrekord som ble satt da Alan Shearer kom fra Blackburn i 1996. Styreformann Freddy Shepheard må ut med snaue 200 millioner kroner for den gamle Liverpool-spissen.

-  Newcastle-fansen elsker spisser, og Michael Owen er en fantastisk målscorer, sier styreformann Shepheard til klubbens hjemmeside.

Legende?

Owen var også i dialog med Liverpool, men valgte til slutt den kriserammede Tyneside-klubben, som har til gode å score mål denne sesongen. Den tidligere Real-spilleren får høyst sannsynlig sin debut mot Fulham neste helg. Owen får trøye nummer 10.

-  Han kan bli en legende blant Newcastle-fansen, sier manager Graeme Souness. Så spørs det hvor lenge kontroversielle Souness får gleden av å trene Michael Owen.

Siste nytt fra Europa

Erik Bakke er ikke blitt Aston Villa-spiller, opplyser agent Rune Hauge til Dagbladet. Hauge opplyste mandag til avisa at Birmingham-klubben var i dialog med Leeds om en utlånsavtale.

Mart Poom skal være i samtaler med Arsenal om en overgang. Poom er Thomas Myhres gamle keeperrival i Sunderland.

Daniela Bonera er ønsket av Liverpool, Inter og en ikke-navngitt italiensk klubb. Parma opplyste i går at de hadde mottatt tre bud på forsvarsspilleren. Ifølge Channel 4 er Juventus den tredje klubben som ønsker Bonera.

Ramon Calliste er klar for Liverpool. Den walisiske U21-landslagsspilleren forlot Manchester United i sommer.

Besian Idrizaj blir også Liverpool. 17-åringen kommer fra Grazer AK i Østerrike.

Cristiano Lucarelli insisterer sjøl at han fremdeles er Tottenham-aktuell. På tross av at Livorno president like innstendig nekter å la spissen gå.

Wilfred Bouma skrev i går under en treårskontrakt med Aston Villa. Den nederlandske landslagsspilleren blir manager David O\'Learys femte kjøp.

Fred blir John Carews nye lagkamerat. Den franske klubben Lyon skrev i går under en fireårskontrakt med den brasilianske spissen med fødselsnavnet Frederico Chavez Guedez. 21-åringen scoret 27 mål på 45 kamper i Cruzeiro. - Jeg kan ikke love at jeg scorer mål i hver kamp, men det er definitivt målet, sier Fred ifølge ANB.

Sotirios Kyrgiakos har signert en ett-årskontrakt med skotske Rangers. Den greske landslagsspilleren har tidligere vært på utlån fra Panathinaikos.

Marko Pantelic blir Hertha Berlin-spiller. Den serbiske spissen kommer på lån fra Røde Stjerne.

Georgios Karagounis blir Benficas nye nummer 10. Den greske midtbanespilleren kommer fra Inter Milan.

Siste nytt fra Norge

Steffen Iversen er ikke solgt fra Vålerenga - og seint i går kveld var heller ingen bud ankommet Oslo.

- Jeg kan ikke gjøre noe annet enn å håpe at det ikke skjer noe før overgangsvinduet stenger, sier VIF-direktør Siem til Dagbladet. Klubben er muntlig enig med den belgiske backen Marco Ingrao om leie ut sesongen - og med opsjon på kjøp. VIF håper å signere ham i dag. Klubben skal ha statusmøte i dag om eventuelt flere forsterkninger.

Brede Hangeland kan bli Leeds-spiller i dag. Viking-direktør Erik Forgaard opplyste til Dagbladet seint i går kveld at klubben ikke hadde mottatt flere henvendelser fra den engelske Championship-klubben. Den gamle storheten har tidligere fått avvist et tilbud på den norske landslagsstopperen som har kontrakt med siddisene ut 2006-sesongen.

Allan Borgvardt har signert kontrakt med Viking ut sesongen. Den danske spissen kommer fra islandske Hafnarfjördur. 25-åringen er toppscorer på Island. Etter sesongslutt skal partene diskutere en eventuell forlengelse. Borgvardt er spilleklar til kampen mot RBK 10. september, men kan ikke spille UEFA-cup.

- Det jeg har sett av Stavanger så langt har imponert meg, sier dansken til Vikings hjemmeside.

Andreas Haddad har signert en leiekontrakt med Lillestrøm. Klubben har opsjon på å kjøpe spissen etter sesongen. 23-åringen kommer fra Assyriska i Allsvenskan. - Jeg vet ingen ting om Lillestrøm utenom at det er en stor klubb i Norge, sier Haddad til Dagbladet. Lillestrøms nyervervelse er 190 cm høy og skal erstatte langtidsskadde Michael Mifsud. Svensken røk uklar med Assyriskas trener José Morais tidligere i sesongen. Ifølge Expressen sendte han en sur SMS til treneren, og sa at han ikke ville spille mer for klubben. Dermed ble han flyttet ned til B-laget - og trukket i lønn med drøye 6000 svenske kroner.

- Det hele var en misforståelse, sier Haddad som nå får Uwe Rösler som trener.

Eamon Zayed blir ny Aalesund-spiss ifølge TVSunnmøre. Iren skal være i klubben ut året.

BLIR? Steffen Iversen.
BLIR? Brede Hangeland.
REKORDKJØP: Michael Owen sa nei til gamleklubben Liverpool. Den gamle storscoreren skrev under en fireårs-kontrakt med Newcastle. Prislapp: 199 millioner kroner.
TIL VILLA? Eirik Bakke
LIVEPOOL-BUD: Daniela Bonera