Fryktet han måtte legge opp

For første gang på flere år er langrennsløperen Niklas Dyrhaug (31) smertefri.

LANGRENNSPROFIL: Niklas Dyrhaug har vært mye plaget. Foto: NTB scanpix
LANGRENNSPROFIL: Niklas Dyrhaug har vært mye plaget. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tydalingen gikk ikke et eneste skirenn sist sesong. Han fikk diagnosen Gilmors Groin, såkalt idrettsbrokk, og endelig ser det ut til at lyskeproblemene er borte.

Dyrhaug var tilbake i folden igjen da langrennslandslagene var samlet på Sognefjellet tidligere i juni. Humøret har aldri vært Dyrhaugs akilleshæl, og da NTB traff ham, var han i storslag.

Det gjør godt å kunne trene uten smerter når du skal forsøke å bli best i verden. Hele fjorårssesongen gikk i fløyten. Sykdom og skader har plaget ham i perioder i flere år.

Da er det ikke rart at han ser fram til det som kommer.

Annerledes

- Det er klart at det blir spennende og litt annerledes. Nå er det opptrening som teller, og jeg er litt bak resten av gutta akkurat nå. Det er jeg innstilt på, men nå har jeg ikke noe vondt, og jeg kan ikke huske sist gang at det var tilfelle. Det øker muligheten for at jeg får trent bra over tid. Det ser jeg veldig fram til. Da tror jeg at jeg kommer meg i god form på sikt, men jeg vet at dette kommer til å ta tid. Én ting er å være ute i en måned eller to, et helt år er noe annet. Da krever det mye arbeid over tid for å komme tilbake på det nivået som trengs, sier Dyrhaug.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer