TILBAKE: Lars Iver Strand har knapt spilt en fotballkamp av betydning siden 2009. Nå er han endelig kvitt de karrieretruende skadeproblemene.Foto: Uffe Frandsen/Dagbladet
TILBAKE: Lars Iver Strand har knapt spilt en fotballkamp av betydning siden 2009. Nå er han endelig kvitt de karrieretruende skadeproblemene.Foto: Uffe Frandsen/DagbladetVis mer

Fryktet karrieren var over

Nå er Lars Iver Strand tilbake, men i Vålerenga blir han ikke.

Tippeligaen og Champions League-kvalik: Direkte i fotballstudio fra kl. 18.00

VALLE (Dagbladet): Etter scoring og imponerende spill mot Liverpool på Ullevaal, var Lars Iver Strand (28) igjen en spiller folk snakket om. Det er lenge siden sist noen gjorde det.

De siste åra har nemlig vært en eneste lang nedtur for finnmarkingen.

Store skadeproblemer, kombinert med manglende tillit fra trener Martin Andresen, har gjort at Strand nesten ikke har vært å se i nærheten av en viktig fotballbegivenhet siden 2009.

Nesten ett år etter at han sist spilte en fotballkamp, er Strand endelig tilbake. Den tidligere landslagsspilleren forteller om en usedvanlig tøff kamp for å komme seg tilbake på banen. I verste fall kunne karrieren vært over.

- Legene sa det var 50/50 om jeg kunne spille fotball igjen. Det var selvfølgelig en knalltøff beskjed, men jeg har jobbet steinhardt for å komme tilbake, sier Strand til Dagbladet.

Trente med Gamst Strand forteller om svært gode tilbakemeldinger etter mandagens kamp mot Liverpool. For egen del, var kampen naturlig nok et voldsomt løft for selvtilliten. En barriere som ble brutt, ifølge Strand.

- Nå vet jeg at jeg kommer tilbake. Det er jeg trygg på. Jeg var spent før kampen, men det viser seg at all den treninga jeg har lagt ned, lønner seg.

Artikkelen fortsetter under annonsen

En del av den treninga har Strand gjennomført sammen med sin gode venn Morten Gamst Pedersen.

SNAKKIS: Lars Iver Strand viste at han fortsatt kan i treningskampen mot Liverpool.Kampen endte 3-3 etter blant annet én scoring av finnmarkingen.Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
SNAKKIS: Lars Iver Strand viste at han fortsatt kan i treningskampen mot Liverpool.Kampen endte 3-3 etter blant annet én scoring av finnmarkingen.Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer

- Vi trente hardere enn noen gang, og fikk hjelp av en fysisk trener fra Blackburn. Jeg tåler mer enn noen gang, utdyper Strand, som i sin tid var Martin Andresens første signering i Vålerenga.

Ferdig i Enga Etter sesongen går kontrakten med Vålerenga ut.

Oslo-klubben har i lengre tid vært klar på at de ikke har noen intensjoner om å tilby noen ny avtale til Strand.

Mandagen forandrer ingenting.

Vil ha tillit - Vi kommer ikke til å forlenge kontrakten og vi er åpen for at han kan forlate nå, bekrefter Martin Andresen.

Flere skal riktig nok være interessert i å sikre seg midtbanespilleren. Deriblant Stabæk, som hadde Strand på prøvespill nå i sommer.

- Jeg trenger en trener som har trua på meg og som gir meg tillit. Jeg håper noen fikk øynene opp for meg nå, sier en tydelig lettet Strand.