Dronning Elizabeth

- Fryktet lekkasjer

Dødsbudskapet skapte kaos i britisk idrett, skriver The Guardian.

MARKERING: Dronning Elizabeths bortgang ble markert før West Hams kamp mot rumenske Steaua på London Stadium torsdag. Foto: NTB
MARKERING: Dronning Elizabeths bortgang ble markert før West Hams kamp mot rumenske Steaua på London Stadium torsdag. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag kom nyheten om at dronning Elizabeth var død 96 år gammel.

The Guardian skriver at idretten først fikk offisielle råd fra myndighetene timer etter dronningens død. Avisa skriver at årsaken til at det tok tid før rådene kom var at de fryktet lekkasjer.

GÅTT BORT: Storbritannias lengstsittende monark ble 96 år gammel. Slik var hennes liv. Reporter: Marte Nyløkken Helseth. Vis mer

- Frustrasjon

Dette skal ha ført til frustrasjon blant idrettsledere, og flere gjorde en avgjørelse i hastverk, skriver avisa.

En rekke idrettsarrangementer fredag har blitt utsatt. Blant annet fotballkamper i det engelske seriesystemet, golfens PGA-turnering ble midlertidig stoppet, mens Tour of Britain har blitt avlyst.

Manchester United, Arsenal og West Ham spilte derimot sine kamper i Europa League og Conference League torsdag kveld, hvor dronningens bortgang ble markert med ett minutts stillhet før kamp. Spillerne brukte også svarte sørgebånd.

Det er ennå usikkert om helgens Premier League-runde vil bli spilt som planlagt eller ikke.

I en uttalelse heter det at en avgjørelse vil bli tatt etter en gjennomgang av den offisielle sørgeguiden. Det er ventet en avgjørelse fredag.

Erling Braut Haaland og Manchester City skal etter planen møte Tottenham til toppkamp i Premier League lørdag kveld.

MELDING: Huw Edwards i BBC meldte at dronning Elisabeth II døde torsdag 8. september. Det ble løst på denne måten. Video: BBC Vis mer

- Eksepsjonelt

Flere sportsprofiler har uttalt seg i etterkant av dronningens død.

- Tankene mine er med kongefamilien i denne vanskelige tiden. Dronningen vil bli husket som en inspirasjon og for sine utrolige år i tjeneste til dette landet, skriver Tottenham-spiss og kaptein for Englands fotballherrer, Harry Kane.

- En konstant tilstedeværelse av verdighet og ære i en verden som endret seg rundt henne. Å ta innover seg dette er vanskelig, for vi trodde hun ville regjere for alltid. En fantastisk monark, men et eksepsjonelt menneske, uttaler Leah Williamson, kaptein på Englands kvinnelandslags som vant EM i sommer.

Buckingham Palace og kong Charles har annnsert en sju dagers sørgeperiode fra etter begravelsen, skriver Reuters.

De varsler også at det vil skytes en salutt i London klokka 13 lokal tid fredag. Det skal løsnes et skudd for hvert av dronningens 96 leveår.

Datoen for begravelsen er foreløpig ikke fastsatt, men vil bli offentliggjort i god tid.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer