Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fryktet nakenbilder - tok affære

Den tidligere golferen Paige Spiranac (26) var hjemsøkt av et nakenbilde i flere år. Så tok hun grep.

Måtte ta grep: Paige Spiranac. Foto: NTB Scanpix
Måtte ta grep: Paige Spiranac. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Paige Spiranac har lagt de profesjonelle golfkøllene på hylla. 26-åringen fikk med seg en seier i Mountain West Conference Championship før hun sakte, men sikkert flyttet fokus over på egen merkevare.

Siden hun la opp i 2017, har 26-åringen blitt ambassadør for en rekke merker.

Spiranac har også leflet mer og mer med journalistikk. Hun har en egen spalte i Golf Magazine, og i februar hadde hennes nye podkast «Playing-A-Round» premiere.

Åpner opp om skandale

Der åpnet den tidligere golferen opp om en privat nakenbildeskandale som hadde hjemsøkt henne i flere år. Saken er gjengitt hos news.com.

Spiranac, som har over to millioner følgere i sosiale medier, forteller i podkasten at hun i lang, lang tid følte seg misbrukt av en gammel flamme.

Spiranac hadde sendt personen et nakenbilde, og fikk sjokk da hun seinere fant ut at personene hadde delt bildet videre til flere av vennene sine etter at flørten tok slutt. Dette skjedde samtidig som Spiranac var på vei til å slå gjennom som golfer.

- Det var fryktelig. Jeg ble kvalm av meldingene jeg fikk av ukjente folk som hadde sett meg på en så sårbar måte, forteller hun.

Se dette innlegget på Instagram

Take me back to Hawaii! 🌺🌈

Et innlegg delt av Paige Spiranac (@_paige.renee)

Gråtkvalt

Den tidligere golferen brast i gråt gjentatte ganger mens hun fortalte historien om nakenbildene, skriver News.com.

Hun valgte til slutt å konfrontere mannen som hadde delt bildene. Spiranac forteller at hun fortalte personene at hun ikke kunne forstå at han hadde gjort noe sånn, men ble opprørt av svaret:

- Det er du som er hora som delte dette med meg, så du fortjener det, hevder Spiranac at han sa.

På det tidspunktet hadde bildet blitt delt blant venner og venners venner, men det hadde ikke blitt lagt ut offentlig. Det var den tidligere golferen livredd for at skulle skje.

Paige Spiranac var kanskje ikke verdens beste kvinnelige golfer på det tidspunktet, men når det kom til oppmerksomhet i sosiale medier, var det få som kunne måle seg med henne.

GOLFER: Paige Spiraniac la ut dette klippet på sin Instagramkonto. KLippet har nå blitt vist over 350 000 ganger. Video: Paige Spiranac / Instagram. Vis mer

Tok grep

Hun gikk derfor rundt med en konstant rundt frykt om at hun skulle finne bildet på (det amerikanske sladremagasinet) TMZ.

- Jeg var konstant stressa. Og jeg visste bare om det ene bildet. Jeg visste ikke om han hadde flere bilder eller om han ville dele bildet til flere, forklarer hun.

Spiranac sier videre at bildet hjemsøkte henne i flere år. Hun fikk spørsmål om det på en rekke turneringer, og hun følte at alle hun møtte både visste om bildet og snakket om det bak ryggens hennes. Hun hevder også at hun ble forsøkt utpresset rett før en turnering i Dubai.

Hun skjønte at det kom til å være der for alltid, og følte at hun måtte ta grep. Hun orket ikke at sviket hun hadde opplevd skulle prege livet hennes.

Derfor bestemte hun seg for at hele verden kulle få se henne naken, men at det skulle skje på hennes premisser.

Spiranac fikk et tilbud om å stille opp i «Sports Illustrated Swimsuit Edition» fire år etter nakenbildeskandalen, og det forandret tankesettet hennes:

- Jeg var naken. Kliss naken. Det var et befriende øyeblikk. Jeg følte at jeg tok tilbake min egen kropp Det var i det øyeblikket, hvor jeg viste fram puppene mine for hele verden, at jeg vant.

Hele Norges coronakart