GULLGUTTER: Kristen Skjeldal (t.h) og Thomas Alsgaard (nr. 2 f.v.) vant OL-stafetten i 2002 sammen med Frode Estil og Anders Aukland. Nå skal de utkjempe sin egen lille NM-duell. Foto: Lise Åserud/Scanpix
GULLGUTTER: Kristen Skjeldal (t.h) og Thomas Alsgaard (nr. 2 f.v.) vant OL-stafetten i 2002 sammen med Frode Estil og Anders Aukland. Nå skal de utkjempe sin egen lille NM-duell. Foto: Lise Åserud/ScanpixVis mer

Fryktet NM-parodi mot Alsgaard

Nå er Alsgaard syk — og Kristen Skjeldal øyner nytt håp.

I fjor tok Thomas Alsgaard (38) en meget overraskende bronsemedalje på 15 km klassisk under NM på Steinkjer. Etterpå utfordret han en annen veteran — Kristen Skjeldal (44) — til duell på 15 km fristil under årets NM i Skjeldals hjembygd, Voss.

Torsdag i neste uke er dagen kommet.

Men ingen av duellantene er helt i rute, ifølge seg selv.

- Jeg er syk og har ikke trent siden jeg kom hjem fra Tour de Ski, sier Alsgaard til Dagbladet.

Medalje urealistisk - Men du stiller i NM?

- Hvis jeg blir frisk, så gjør jeg det. Men formen må være såpass at det føles ålreit å gå.

- Er det realistisk å kopiere fjorårets medalje?

- Nei, og det hadde det ikke vært selv om jeg ikke hadde blitt syk. Jeg har ikke fått forberedt meg godt nok, fastslår Alsgaard.

At Alsgaard ligger på sofaen nå, i stedet for å trene, er godt nytt for Kristen Skjeldal. Han innrømmer at han i perioder er blitt psyket ut av å følge treningsdagboka til Alsgaard på nett.

Skremt av treningsdagboka - I fjor høst hadde han to måneder på rad med 90 timer trening. Da begynte jeg å tenke at dette blir en parodi, erkjenner Skjeldal overfor Dagbladet.

Han legger ikke skjul på at han har tatt utfordringen fra Alsgaard på fullt alvor.

- Jeg merket at jeg ble veldig motivert da jeg først tok imot en sånn utfordring. Man blir tent på å klare det, sier Skjeldal — som gikk sitt forrige NM-løp i 2008.

- Er målet å slå ham?

DAGENS DOBBEL: Thomas Alsgaard og Kristen Skjeldal sikret dobbelt norsk på femmila i Holmenkollen i 2002. Foto: Morten Holm/Scanpix
DAGENS DOBBEL: Thomas Alsgaard og Kristen Skjeldal sikret dobbelt norsk på femmila i Holmenkollen i 2002. Foto: Morten Holm/Scanpix Vis mer

- Jeg tror du kan bytte ut er med var. Jeg tror ikke det er realistisk, Thomas er jo halvproff. Men jeg skal gjøre mitt beste.

Gammelt batteri Skjeldal jobber i halv stilling som lærer ved skigymnaset på Voss. I tillegg er han selvstendig næringsdrivende — og familiemann.

Men han holder seg i aktivitet.

- I snitt trener jeg 40-45 timer i måneden. Men veldig mye av treningen blir verken fugl eller fisk. Det blir mellomhardt og planløst, forteller han.

Dessuten svarer ikke kroppen slik den en gang gjorde.

- Jeg føler meg som et gammelt batteri. Uansett hvor mye man lader, så blir det liksom aldri helt fullt.

Selv om det skulle bli et prestisjenederlag mot Alsgaard, håper Skjeldal duellen blir et lite høydepunkt for TV-seerne.

- Jeg kommer jo til å starte ganske tidlig. Kanskje blir dette en liten kamp i kampen som folk kan kose seg med før de beste starter til slutt, poengterer Kristen Skjeldal.

NM-SJOKK: Thomas Asgaard tok en overraskende NM-bronse i fjor, kun slått av Eldar Rønning og Martin Johnsrud Sundby. Foto: Ned Alley/Scanpix
NM-SJOKK: Thomas Asgaard tok en overraskende NM-bronse i fjor, kun slått av Eldar Rønning og Martin Johnsrud Sundby. Foto: Ned Alley/Scanpix Vis mer
503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 125909953


Varnish cache server