Fryktet rødt kort

Liverpool-Chelsea 1-0. John Arne Riise fikk en albue i brystkassa og klask i fleisen av Chelseas Jesper Grønkjær. Anfield forlangte hevn - og nordmannen leverte varene. Det kunne fort blitt rødt kort og flere kampers karantene i serieinnspurten.

- Det ville vært utrolig dumt, sier John Arne Riise.

Men da dommeren vurderte straffetiltakene etter at nordmannen hadde massert ansiktet til Grønkjær med en svette- og grønskeblanding, hadde han kanskje dette i bakhodet:

  • Riise har spilt 49 av 51 kamper for Liverpool denne sesongen - uten ett eneste gult kort.

- Jeg er nok den snilleste gutten på laget, sier John Arne til Dagbladet.

Og en av de mest stabile. For bare kaptein Sami Hyypiä har like mange kamper for serielederen i Premier League.

Men i går kveld satt Riise hjemme i Liverpool med et landslagsforfall stemplet på den ene foten. I dag skal han til røntgen - og så skal Liverpool-legen og landslagslege Lars Engebretsen bli enige om Riise skal reise til Tunisia eller ikke.

- Akkurat nå virker det helt utelukket å reise. Jeg kan knapt gå på foten, sier John Arne.

- Dumt, for jeg hadde gledet meg til å spille landskamp igjen, forsikrer han.

Godt trent

Liverpool utnyttet Uniteds lørdagstabbe mot Middlesbrough, og tok tre reine poeng i kampen om seriemesterskapet. Ikke spesielt overbevisende. Målet kom på overtid, og Chelsea hadde de største og feiteste sjansene. Men likevel litt betryggende, fordi Liverpool ble bedre og bedre utover i kampen. Den siste halvtimen hadde Liverpool all den fysikken og viljen som Chelsea manglet.

- Vi er veldig bra trent. Og kampene blir ofte avgjort i de siste ti minuttene, sier John Arne.

Ingen fordel

Arsenal ligger to poeng bak Liverpool, med to kamper til gode, men erfaringsvis er det ikke gunstig å ha hengekamper på denne tida av sesongen.

- Det er ingen fordel for oss at Arsenal ikke har Champions League å tenke på lenger, sier John Arne.

- Men hvis vi gjør jobben vår, og vinner våre gjenstående kamper, så tror jeg ikke Arsenal tar oss. De har dessuten igjen United på Old Trafford, sier han.

  • Innbytter Vladimir Smicer scoret Liverpools mål med en flott volley etter utsøkt forarbeid av Emile Heskey. Smicer erstattet en skadd Steven Gerrard etter en halvtime. Gerrard er trolig tilbake i løpet av to uker.
TØFFE TAK: Chelseas Mario Melchiot og Liverpools John Arne Riise braker sammen under gårsdagens kamp på Anfield Road i Liverpool. Riise ble stemplet og skadd av Melchiot under kampen. Han måtte likevel fullføre kampen, fordi Liverpool hadde brukt opp innbytterkvoten.