Gary Neville ser lyspunkter i tøff United-periode

Fryktet Solskjær-effekten skulle lure United

- Kunne lurt alle til å tro at alt er bra, sier Gary Neville.

UNITED-HELT: Gary Neville. Foto: Mike Egerton / Pa Photos / NTB Scanpix
UNITED-HELT: Gary Neville. Foto: Mike Egerton / Pa Photos / NTB ScanpixVis mer
  • Barcelona - Man United, kl 21.

Etter noen tøffe måneder under José Mourinho før nyttår, så Manchester United ut som et helt nytt lag da Ole Gunnar Solskjær tok over.

De røde djevlene gikk elleve kamper uten tap, etter ti seire og én uavgjort.

Etter tapet i den første kampen mot PSG i åttedelsfinalen av Champions League, har derimot prestasjonene svingt mer, og etter bragden i returoppgjøret på Parc Des Princes, blitt enda verre.

På de siste seks kampene står de med fire tap og to seire. En tøff periode, noe United-legenden Gary Neville velger å se lyst på.

- Det har vært tøft siden PSG-kampen, og på noen måter gjør det meg glad. Jeg tror at dersom United hadde fortsatt å vinne ut sesongen, kunne det lurt alle til å tro at alt er bra, sa Neville på Sky Sports-programmet Monday Night Football.

- Realiteten har slått inn

Selv om Manchester United har plukket seire også etter PSG-kampen, har de spilt tidvis svakt og vunnet ufortjent.

De to siste trepoengerne i ligaen har kommet mot Watford og West Ham, men i begge kampene kunne like godt motstanderne ha vunnet.

- Seiersrekka var utrolig, og PSG-kampen sørget for en av de beste kveldene jeg har hatt som United-fan. Det var sykt, men det føltes typisk United å komme tilbake og gjøre det utenkelige, sier Neville, og legger til:

- Nå har realiteten slått inn og United har sett sårbare ut. Ole finner nå ut mer om spillergruppen enn han gjorde i de første seks til åtte ukene da alt var perfekt.

Solskjær står med 16 seire, to uavgjort og fem tap siden ansettelsen i desember.

Saken fortsetter under videoen.

SOLSKJÆR MAGASINET: Ole Gunnar Solskjær og hans menn er klare for å kjempe mot Lionel Messi og Barcelona om semifinaleplassen i Champions League. Video: Kristoffer Løkås Vis mer Vis mer

- Må manipulere stallen

Der noen mente at Manchester United ikke hadde noe å tape på å vente med offentliggjøringen av Solskjær som fast manager, har Neville støttet en avklaring slik at nordmannen kan i større grad fokusere på neste sesong.

- Det er fortsatt mye å spille for, men jeg tror han ser nå at det er fortsatt er en stor jobb å gjøre. Vi kan ikke bare glemme det vi så tidligere i sesongen. Vi kan ikke bare glemme det selv om jeg elsket det da Ole tok over og at det var briljant i et par måneder, sier mannen med 400 kamper for United.

Nå mener Neville at det trengs en real overhøvling av stallen.

- Hvis Ole vil ha jobben de neste to-tre åra, må han få noen andre spillere rundt seg og manipulere den stallen, avslutter Sky Sports-eksperten.

Skaderammet backrekke

Det er ventet at Solskjær kommer til å gjøre store forandringer i sommer, men i kveld må han klare seg med de spillerne har.

Håpet er et nytt sjokk på bortebane i Champions League mot Barcelona.

- For å komme oss til en semifinale må vi vinne, og vi må fortjene å vinne, sa Solskjær under gårsdagens pressekonferanse.

- Tro er stort i fotball. Alle har talent, alle har en viss kvalitet, men vi har sett som mot PSG, så klarer vi å slå tilbake. Barcelona er det beste laget de siste ti åra, så vi vet vi må gi alt. Men spillerne har vist det før, og gir vi alt.

Solskjær må klare seg uten Ander Herrera, Eric Bailly og Antonio Valencia på grunn av skader, samt Luke Shaw på grunn av suspensjon.

Dermed vil backrekka bestå av Phil Jones, Chris Smalling, Victor Lindelöf, Diogo Dalot, Antonio Valencia og Marcos Rojo.

  • Se Barcelona - Manchester United på TV 2 Sport 1 fra kl. 21.00.