Fryktet sykdom. Droppet å møte dattera i tre uker før VM

Chris Jespersen klar for sin første VM-distanse.

• Få siste nytt fra mesterskapet i vårt VM-studio.

FALUN (Dagbladet): Det var knyttet en liten spenning til hvem som skulle få sjansen på herrenes 15 kilometer fristil. Eneste som var sikkert var at tittelforsvarer Petter Northug hadde en friplass takket være sitt gull for to år siden. Han deltok ikke på dagens pressetreff.

Anders Gløersen, Finn Hågen Krogh, Chris Jespersen og Sjur Røthe fikk de øvrige plassene.

For Chris Jespersen og Anders Gløersen blir dette den første øvelsen de går i mesterskapet. Førstnevnet fortalte på dagens pressetreff at han ikke har sett familien den siste tiden.

- Jeg har ikke vært hjemme på en stund. Jeg så henne sist for tre uker siden eller noe sånn. Jeg er glad jeg skal komme i gang og bli ferdig, sier Jespersen på VGs spørsmål.

- Savnet?

- Jeg har internett så jeg får sett henne. Det går greit, men jeg gleder meg til å komme hjem, for å si det sånn, sier Jespersen om datteren Tiril på 2,5 år.

Fikk SMS av Martin Martin Johnsrud Sundby går som kjent ikke morgendagens 15 kilometer. Sundby har lovet å heie på lagkameratene hjemme fra Oslo. På Dagbladets spørsmål om noen hadde fått SMS av verdenscuplederen, tok søndagens gullvinner ordet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Jeg fikk en SMS av Martin etter teamsprinten. Da smilte jeg godt. Det er ikke hver dag jeg får SMS av ham, sier Krogh.

Han anser ikke seg selv som en av de største favorittene til 15 kilometeren.

- Nei, jeg er ikke den største favoritten. Den må Petter ta. Han er tittelforsvarer og var i bedre form på lagsprinten. Jeg er en utfordrer, sier Hågen Krogh om sine gullsjanser.

Han ga Petter Northug et fantastisk utgangspunkt på lagsprinten søndag. Northug har deltatt i samtlige så langt. Gullmakkeren tror Northug er mannen til å takle det tøffe programmet.

- Han har et tøffere løp enn andre, men Petter har gjort det før og tatt medalje. Jeg tror ikke det er noe problem for Petter.

Løse forhold Snøforholdene i Falun er ventet å bli mer løse utover uka. Landslagsledelsen tror ikke det byr på noen problemer.

- Det er godt mulig det blir løst. FIS kan justere på startlista hvis det er løst og flytte de beste utøverne fram. Det er bare utøverne med startnummer som kan inspisere løypa i dag sammen med en smører per person - så det blir minimalt med trafikk. Jeg tror ikke det blir så løst, sier landslagstrener Trond Nystad.

Det norske laget er klare på hvem på laget som har den største fordelen hvis det blir løst. På spørsmål fra Dagbladet pekte samtlige på Sjur Røthe.

- Det blir uansett likt for alle. Vi er forberedt på alt, sier Røthe selv.

Viktig stafettuttak Fredag arrangeres den prestisjetunge herrestafetten. Med tanke på den og søndagens femmil ble landslagsledelsen enige med Niklas Dyrhaug og Didrik Tønseth om at det ikke var hensiktsmessig å gå 15 kilometeren onsdag.

- Det har noe å si hvem som går fort. Vi har ikke bestemt oss hva slags betydning det har, men det er ingen bakdel å gå fort, sier Nystad.

Han har frist til 1700 torsdag med å ta ut laget. Fram til den fristen er forbi, vil Johnsrud Sundby være en kandidat, opplyste Nystad.