Alexander Kristoff:

- Fryktløs og god på posisjonering

Alexander Kristoff får 21 år gammel Tour-debutant som opptrekker. Nordmannen holder seg til taktikken som ga etappeseier på Champs-Élysées i fjor.

SPURTER: Alexander Kristoff er lagets store håp i spurten i Tour de France. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
SPURTER: Alexander Kristoff er lagets store håp i spurten i Tour de France. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Med signeringen av Fernando Gaviria foran årets sesong, hadde Alexander Kristoff i lang tid forberedt seg på å være opptrekker for colombianeren i årets Tour de France. Allerede etter Tour of Norway fikk Kristoff beskjed om at de planene kunne bli endret på grunn av et plagsomt kne for Gaviria, og i starten av Tour de Suisse fikk han beskjeden om at han ville bli lagets mann i spurtene i Tour de France.

- Jeg har ikke visst det lenge, men jeg har hatt i bakhodet at det kunne skje. Eller at han kunne ryke ut, slik som i fjor. Jeg har vært innstilt på å kjøre opptrekk de første to ukene og se hva som skjer den siste uka. Nå har jeg ikke hatt for vane å vinne i første uka uansett så vi får se om det gjør noen forskjell, sier Kristoff til procycling.no.

Nordmannen har vunnet tre etapper i Tour de France tidligere, alle i siste halvdel av rittet. Da har han kjempet seg gjennom fjelletapper og hatt mer sprut igjen i beina enn mange andre spurtere.

- Det er sikkert da jeg har størst sjanse, når de raskeste begynner å bli slitne. Eller kanskje noen har røket ut. Men det er jo en rosin i pølsa om du klarer å vinne første dagen. Jeg var nærme første året jeg kjørte Tour de France (i 2014, slått av Marcel Kittel på Korsika). Da tapte jeg vel med fem centimeter på min første etappe. Jeg kunne hatt gul trøye da. Det hadde vært sykt, det hadde vært en drøm, sier Kristoff.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer