Fryktløse Nyland forklarer de knalltøffe valgene: - Ble tvunget til det

Landslagskeeperen kjemper videre.

TØFF: 
Norges landslagskeeper Ørjan Håskjold Nyland er ikke redd for å oppsøke utfordringer.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
TØFF: Norges landslagskeeper Ørjan Håskjold Nyland er ikke redd for å oppsøke utfordringer. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SANDVIKA (Dagbladet): Da Ørjan Håskjold var et lite barn, satt foreldrene med hjertet i halsen da den fryktløse akrobaten utfoldet og utfordret seg i stadig større grad.

Det skapte mannen som i dag er Norges beste keeper.

Landslagsmålvakten har vært bunnsolid og holdt nullen i tre strake landskamper, senest mot Bulgaria på torsdag. Men veien hit har vært både lang og kronglete.

- Jeg husker da Ørjan debuterte på U21-landslaget mot Sverige. Debuten var ikke akkurat den beste. Det krever en enorm mentalitet og vinnerskalle å slå tilbake. Det er nettopp det Ørjan har, forteller daværende U21-sjef Per Joar Hansen til Dagbladet.

På den tiden var Nyland tredjekeeper på U21-landslaget. Det var lite som tydet på at han ville bli den kommende norske landslagskeeperen.

- Ørjan var lenge tredjekeeper, men fikk sjansen mot Frankrike i playoffen og grep sjansen med begge hender. Det er typisk Ørjan, sier «Perry».

Kjempet med nebb og klør Voldingen har kjempet med nebb og klør om keeperplassen gjennom hele karrieren. Han startet som tredjekeeper i Hødd og hadde lenge dårlige utsikter for spilletid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.