Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fuck Norge - fuck heller for Blatter og blæreQatar

På flyet hjem fra Lisboa lo mange, fotballpresidenten også, så tårene trilla. Etter tristessen mot Litauen B — og det pinlige presidentvalget i FIFA — gir jeg dere kollega Tom Stalsberg.

FUCK FOR BLATTER: Dagboka gir deg i dag en ønskereprise på Tom Stalsbergs artikkel «Fuck for Blatter» fra Dagbladets papirutgave sist helg. Foto: Christian Hartmann, Reuters/Scanpix
FUCK FOR BLATTER: Dagboka gir deg i dag en ønskereprise på Tom Stalsbergs artikkel «Fuck for Blatter» fra Dagbladets papirutgave sist helg. Foto: Christian Hartmann, Reuters/Scanpix Vis mer

Oslo — onsdag 8. juni

LANDSLAGET HAR TATT sommerferie etter en begredelig forestilling mot et lag det knapt er verd å nevne og vi trenger noe å le av. På dager som denne — selv om fotballaget Norge ifølge FIFA er det åttende eller niende beste i Europa (finregning må til) og derfor vil bli toppseedet under den kommende VM-trekningen i Brasil — er det vanskelig å se lyspunkter.

MEN NOEN BOKSTAVER under overskriften «Fuck for Blatter» i Dagbladet sist søndag fikk oss i godt humør etter 0-1 for Portugal, og jeg sitter med en følelse av at både de som fikk det med seg og som derfor nå er kjent med Fuck for Forest sin avlegger, og de som leser det for første gang, vil tenke at dette er lærerikt, kreativt og god folkeopplysende terapi.

Det er jo bare fotball vi snakker om.

Noe av det viktigste som finnes.

JEG SITERER MED stolthet og god samvittighet:

«FUCK FOR VETO-NYTT: Etter at Sepp Blatter (750 år) ble gjenvalgt som president i det internasjonale fotbalforbundet (FIFA), har et samlet Idretts-Norge bestemt seg; fotballpresident Yngve Hallén skal heretter reise verden rundt for å stemme hvor VM på ski, alpint, bandy, ishockey, orientering, håndball etc. skal arrangeres. Hans mandat er: aldri blank, bare ufri og frank.

HALLÉN VALGTE SOM kjent å stemme for den eneste FIFA-kandidaten, herr Blatter. Av en eller annen grunn har dette også fått stuntsimultanpulegruppa Fuck for Forest til å opprette en stående avdeling de kaller «Fuck for Blatter». Disse skal Hallén ha med seg som groupies.

NESTE STORE OPPGAVE for Hallén? Det er å stemme over hvor VM på ski — nordiske grener — i 2033 skal avholdes. Valget står mellom Hawaii og Sverige. Det regnes som sikkert at nasjonens sogndøl går for sørlige himmelstrøk med stafettbølger og god femmilsmusikk. «Fuck for Blatter» kan promotere lusekofter ved å vise klistersex på et surfebrett. Eller å ha penis i rubben.

EN MER DELIKAT avgjørelse blir hvor VM i alpint skal finne sted. Sveits, USA eller Danmark. Hallén har fritt mandat. Og havner nok hos danskene. Det er jo bare å bygge bakker. Nei, lage fjell som kan flyttes.

DET VERSERER OGSÅ rykter om at Norge vil stemme for et orienterings-EM i Legoland (klossmajor), A-VM i ishockey til Svalbard (må bygge ni isbjørnhaller først), VM i damehåndball blir utendørs i Qatar 2022 — samme året som fotball-VM arrangeres. Ifølge sikre kilder er det da 40 varmegrader. Derfor skal damene spille i bar overkropp. På denne måten vil håndballen trekke til seg nye sponsorer, mer penger og «Fuck for blæreQatar» kan bedrive solbakstikk.

PS: Fuck for Forest var som kjent innom Oslo Domkirke nylig. Det neste blir «Fuck for Laks» og «Fuck for NHO». Men, hadde de hatt mot, ville de også ha gjennomført et stunt i en moské.»

TIL ORIENTERING: Fotballpresident Yngve Hallén likte det han leste og kommenterte: «De første avsnittene hadde mye for seg før det gled ut litt mot slutten». Et sitat en presidentpolitiker på politisk avveie verdig. Det han så i går kveld likte han derimot ikke.

MEN DRIT I det Yngve, eller fuck it, som det egentlig heter.

I løpet av en uke har du valgt kolera (Blatter) og opplevd pest (Norge-Litauen).

Og uten et ekstremt immunforsvar er det fort gjort å bli sjuk av sånt.

R.G.B.