Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Fugla» flyr videre

Lillestrøm klar for kvarten i cupen. Sjekk hvilke lag som går videre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):  Lillestrøm, Fredrikstad, Vålerenga, Rosenborg, Follo og Sandefjord - fem tippeliga- og ett førstedivisjonslag. Dette er de seks klubbene som er klare for kvarfinaler i fotball-NM etter kveldens cupdrama.

Lyn, Sogndal, Aalesund, Bryne, Mandalskameratene og HamKam er slått ut i fjerde runde.

Kampene Viking-Bodø/Glimt og Start-Brann spilles i morgen kveld. Da vil også trekningen av kvartfinalene bli gjennomført.

Referater fra kveldens kamper


Lillestrøm - Lyn 2-1:

Kampen ble avgjort etter en suser av et Robert Koren-skudd i det 43. minutt og en keepertabbe av Lyns keeper Johan Dahlin i det 55. minutt. Målvakta mistet ballen i beina til Michael Mifsud, som satte ballen enkelt i åpent mål. Lillestrøm tok seg dermed komfortabelt videre til kvartfinalen, tross en sein redusering ved Espen Hoff, i det 87. minutt.

Sogndal - Follo 1-2 (etter e.e.o.):
Denne var en av flere kamper som ikke fikk noen scoring i første omgang, men som fikk sin andel mål etter hvert. Håvard Flo åpnet ballet med en nettkjenning for Sogndal i det 48. minutt, før Jon Sundsbø utliknet sju minutter før full tid. Med andre ord måtte det ekstraomganger til, og der sørget Stian Birkeland for at Follo slo ut førstedivisjonsrivalene på deres egen, nye hjemmebane.

Fredrikstad-Bryne 2-2 (4-2 i straffekonk):

Kampen startet med et straffemål til John Anders Bjørkøy i det 11. minutt, før samme mann brente et nytt forsøk fra ellevemetersmerket i andre omgang. Attpåtil satte Raio Piiroja ballen i eget mål for Fredrikstad, og det måtte ekstraomganger til. Her scoret både Øyvind Hoås (95.) og Espen Hægeland (108.), noe som ga straffekonk. Miss av Paul Oyuga og Espen Hægeland ga Fredrikstad-avansement.

KANON-SKUDD: Robert Koren sendte Lillestrøm i ledelsen med et skudd i krysset fra 16-17 meters hold. Foto: SARE JOHANNESSEN/SCANPIX
KANON-SKUDD: Robert Koren sendte Lillestrøm i ledelsen med et skudd i krysset fra 16-17 meters hold. Foto: SARE JOHANNESSEN/SCANPIX Vis mer

Rosenborg - Mandalskameratene 1-0:

Trønderlaget slet lenge, lenge mot andredivisjonslaget fra Mandal. Store deler av kampen hang gjestene godt med, og de skapte også store sjanser. Ikke minst da Esben Ertzeid sleivet et skudd like til venstre for mål fem minutter ut i andre omgang. Rosenborgs helt ble Steffen Iversen, som dukket opp og sendte storfavorittene videre med et mål i det 85. minutt.

Vålerenga - Aalesund 2-1:

Vålerenga spilte godt og skapte sjanser, men slet med å score mål mot førstedivisjonslaget Aalesund. Det straffet seg da Petter Werni sjokkerte Ullevaal-publikum med en scoring i det 58. minutt. Alt tydet på at kampen ville gå til ekstraomganger, iallfall inntil Freddy dos Santos utliknet ni minutter før slutt. Så, fire minutter på overtid, dukket Jarl-André Storbæk opp og reddet oslolaget - igjen.

HamKam - Sandefjord 2-3:
Dagens mest målrike kamp gikk av stabelen i Hamar, hvor HamarKameratene kom under etter en Mikael Andersson-scoring i det 20. minutt. To Roman Kienast-mål (i det 21. og 65. minutt) snudde kampen. Men fem minutter før slutt skapte Fredrik Thorsen stor spenning med sitt 2-2-mål, en spenning som ble utløst da Tommy Knarvik sendte Sandefjord videre ett minutt før full tid.

Dagbladet.no fulgte cupdramaet direkte:

•Lillestrøm-Lyn 2-1 (slutt): Kampen blåses av, og Lillestrøm blir det sjette laget som kvaliserer seg for kvartfinalene i fotball-NM. Trekningen foretas i morgen kveld.

•Lillestrøm-Lyn 2-1: Idet kampen er i ferd med å renne ut i Lillestrøm-seier, utnytter Espen Hoff en forsvarstabbe og satte ballen sikkert i mål med innsida av foten. Da der det spilt 87. minutter. Skal LSK igjen rote bort en kamp på tampen?

image: «Fugla» flyr videre

•Lillestrøm-Lyn 2-0: Lyn-keeper Johan Dahlin mister et skudd fra Arild Sundgot, før Michael Mifsud setter ballen i mål i det 55. spilleminutt.

•Lillestrøm-Lyn 1-0 (pause): «Kanarifuglene» leder etter Korens kanonskudd rett før hvilen.

•Lillestrøm-Lyn 1-0: Robert Koren banker ballen i mål fra 16-17 meters hold i det 43. minutt. Et glimrende skudd sender hjemmelaget i ledelsen.

•Fredrikstad-Bryne 2-2 (4-2 i straffekonk): Fredrikstad vinner straffesparkkonkurransen etter at Paul Oyuga og Espen Hægeland har misset for Bryne.

•Sogndal-Follo 1-2: Ekstraomgangene er slutt. Follo slår det langt bedre plasserte førstedivisjonslaget Sogndal på deres egen hjemmebane.

•Fredrikstad-Bryne 2-2: Det er klart for straffesparkkonkurranse i Fredrikstad.

•Fredrikstad-Bryne 2-2: Espen Hægeland skyter i mål på volley fra 15 meters hold helt i åpningen av andre ekstraomgang.

•Sogndal-Follo 1-2: Stian Birkeland header Follo i ledelsen to minutter før slutt i første ekstraomgang.

•Fredrikstad-Bryne 2-1: Øyvind Hoås stanger ballen i mål fem minutter ut i første ekstraomgang.

•To kamper til ekstraomganger: Sogndal-Follo 1-1 og Fredrikstad-Bryne 1-1.

•HamKam-Sandefjord 2-3: Kampen er slutt, og Sandefjord er videre.

•Vålerenga-Aalesund 2-1: Jarl-Andre Storbæk redder VIF med en scoring på overtid. Rett etterpå blåses kampen av.

•Rosenborg-Mandalskameratene 1-0: Kampen er slutt, og Rosenborg karrer seg videre tross svakt spill store deler av kampen.

•HamKam-Sandefjord 2-3: Tommy Knarvik scorer på straffe i det 89. minutt.

•HamKam-Sandefjord 2-2: Fredrik Thorsen setter ballen i mål fem minutter før slutt.

•Rosenborg-Mandalskameratene 1-0: Endelig løsner det for Rosenborg, som har slitt skikkelig mot Mandalskameratene. Steffen Iversen setter ballen i mål i det 86. minutt.

•Sogndal-Follo 1-1: I det 83. minutt utlikner Jon Sundsbø for Follo på Sogndals nye stadion

•Vålerenga-Aalesund 1-1: Freddy dos Santos utlikner fra kort hold, mot spillets gang, i det 81. spilleminutt.

•Brent straffespark: John Anders Bjørkøy får sin andre sjanse på straffespark i kampen. Denne gangen klarer han ikke å overliste keeper.

•Fredrikstad-Bryne 1-1: Raio Piiroja setter ballen i eget mål når han forsøker å klarere et skummelt innlegg i det 70. minutt.

•HamKam-Sandefjord 2-1: Roman Kienast scorer igjen etter et langt framspill i bakrommet i det 65. minutt.

•Vålerenga-Aalesund 0-1: Petter Werni setter ballen i venstre kryss på hel volley fra 16 meter i det 58. minutt.

•Sogndal-Follo 1-0: Håvard Flo setter ballen i mål i det 48. minutt.

•Stor sjanse til Mandalskameratene: Esben Ertzeid får omgangens første store sjanse i andre omgang når han setter en ball like til høyre for mål etter bare fem minutter. Der var Rosenborg heldig.

•Andre omgang er underveis: Kampene skal avgjøres i dag, enten etter ordinær tid, etter ekstraomganger eller på straffespark.

•Få mål i første omgang: Til tross for at flere av lagene spiller mot motstandere som skal være klart underlegne, har det bare kommet tre mål i løpet av de første 45 minuttene av kampene.

•HamKam-Sandefjord 1-1: Roman Kienast utlikner umiddelbart etter at Sandefjord har tatt ledelsen ved Mikael Andersson.

•Fredrikstad-Bryne 1-0: John Anders Bjørkøy scorer dagens første mål på straffe i det 11. minutt. Det skjer etter at at Hans Erik Ramberg er blitt felt inne i sekstenmeteren.

HELT: Rami Shaaban sto i mål for Fredrikstad under straffesparkkonkurransen. Bryne måtte til slutt bite i gresset.
SEIER PÅ OVERTID: Jarl-Andre Storbæk sendte Vålerenga videre til kvarfinalen med en scoring fire minutter på overtid.
SLET LENGE: Rosenborg og Steffen Iversen slet lenge mot Mandalskameratene, men rett før slutt dukket nettopp «Ivers» opp og sendte trønderlaget videre.