Fugla på topp - Morten P er en LSK-hatende tufs

Den første idiotforklarende meldinga kom rett etter at Nosa hadde gitt Lillestrøm 3-0 mot Stabæk. Da Brann slo RBK var det ingen steder å gjemme seg.

TA DEN, DAGBLADET: Henning Berg og LSK spilte ikke i tråd med Dagbladets tabelltips i går. Foto: Scanpix/Faksimile
TA DEN, DAGBLADET: Henning Berg og LSK spilte ikke i tråd med Dagbladets tabelltips i går. Foto: Scanpix/FaksimileVis mer

Oslo — mandag 21. mars

FREDAG TIPPET DAGBLADET Lillestrøm på direkte nedrykksplass (ouch!) og Brann på plassen foran det (dobbelt-ouch!). Etter 0-7 på Fornebu og 2-1 i Bergen står jeg alene igjen med profetiene. For Tippeligaen 2011 var ikke mer enn en omgang gammel før de første kollegaene rømte den skuta orangutangen Sol for tre sesonger siden seilte inn i til vår største seier.

Den gangen var det Dagbladet som var best.

Med mann, pelsdyr og mus.

I år skal Morten P helt åpenbart synke alene.

"DU FÅR KANSKJE rett til slutt, men du bør vel holde deg unna Åråsen et par kamper?", skrev kollega Thomas Sæbø som en liten oppmuntring mens målene rant inn i Stabæk-huset. Det var mange som hadde det langt artigere på min beskostning i går kveld. Og de som ikke tar lett på den øvelsen det er å tippe en serietabell i midten av mars — men som heller blir indignert og forbannet fordi en journalist er frekk nok til å spå laget deres i trøbbel - skrev mail.

Der fellesnevneren lå stabilt et sted mellom tufs og idiot.

TIL ORIENTERING OG til alle dere høylydte, syngende og trofaste LSK-supportere:

Det er 29 serieomganger igjen.

Dere har tatt tre av 90 poeng.

Så dere er ikke ute av sumpa ennå.

Ikke riktig ennå.

EN GOD KOLLEGA  — Morten Stokstad i TV2 — er mildt sagt ihuga Fugla-gutt. Han har Stabæk på 2. plass på sitt tabelltips (!!) og hadde 1500 norske på at 0-7 skulle slå Lillestrøm i går kveld. Så jeg var ikke den eneste som ikke skjønte noe av det som foregikk da Lillestrøm gikk bananas på Fornebu.

Og vi skjønner det fortsatt ikke.

BRANNS 2-1 OVER Rosenborg ramlet også ned fra himmelen. Men det gjorde ikke Kim Ojo. Han kommer nemlig fra Trysil. Og hvordan han har sluppet under radaren til klubber som Vålerenga og Rosenborg — som har hentet hver sin vest-afrikanske spiss før denne sesongen — må det være lov å spørre om.

Ojo har tross alt scoret to ganger 14 mål i Adeccoligaen for Nybergsund.

Og han er jo ikke usynlig.

FOTBALL ER IKKE bare fag, kunnskap og erfaring. Det er også smak og behag. Og litt kjemi om man kommer så langt.

Derfor kunne Makthar Thioune bli en sensasjon i Molde etter at han var blitt avvist både her og der.

Derfor er sansynligvis Ojo i Bergen.

Og derfor — etter en serieomgang - ser heller ikke Brann ut som et lag som vil havne i trøbbel.

Men det er altså 29 runder igjen.

MANDAG OM TO uker - nærmere bestemt 4. april — spiller Lillestrøm-Brann på Åråsen. Dit skal jeg med tipset som ikke blir borte.

For å se nedrykkskandidatene mine spille toppkamp.

Med 29 serierunder igjen.