Fuglainfluensa!

Lillestrøm har hele ni mann på skadelista. Derfor måtte «Fugla» trekke seg fra treningskampen mot Start førstkommende søndag.

Sigve Kvamme

Dagbladets «vintervinner» og en av gullkandidatene til seriegullet har halve laget på sykestua mindre enn én uke før Royal League-kvartfinalen og drøye måneden før Tippeliga-starten.

-  Det er en nødsituasjon. Masse spillere er ute med skader eller er bare halvveis i form. Jeg er lei meg på Starts sine vegne, for Lillestrøm som klubb ønsker alltid å opprettholde sine forpliktelser. Jeg skal ringe Tom Nordlie for å forklare. Og jeg er sikker på at han forstår, sier Lillestrøm-trener Uwe Rösler til Dagbladet.

Tilbake

Rösler tror han skal få stablet et lag på beina til returkampen mot IFK Göteborg (0-0) på Åråsen neste torsdag.

-  Jeg tror et par spillere er på vei tilbake i trening. Både Pål Steffen Andresen, Frode Kippe og Khaled Mouhelhi er på vei tilbake. Vi hadde ikke hatt råd til å fått en eller to spillere til skadet mot Start, forklarer Rösler.

Mest alvorlig er situasjonen for venstreback Pål Strand (lyskestrekk) og midtbanemotor Kasey Wehrman (betennelse i mageregionen). De kan få problemer med å rekke seriestart.

-  Jeg er ikke bekymret før seriestart. Spillere er på vei tilbake, sier Rösler - som er smigret over at Dagbladet sist tirsdag utropte Lillestrøm til vinterens vinner og for øyeblikket den fremste gullfavoritten.

 HENGER MED NEBBET:  Lillestrøm-trener Uwe Rössler er ikke fortvilet over skadesituasjonen. Foto: Robert S. Eik
HENGER MED NEBBET: Lillestrøm-trener Uwe Rössler er ikke fortvilet over skadesituasjonen. Foto: Robert S. Eik Vis mer

Topp 3

-  Det er hyggelig at dere skriver slik. Men vi var gode i fjor vinter også. Vi vil være med og kjempe sammen med 5-6 andre lag i toppen. Det er slutt på at Rosenborg dominerer. Det var kjedelig. Målet mitt er å etablere oss på blant de fire beste. Samtidig ønsker vi å gjøre det bedre enn i fjor da vi kom på fjerdeplass. Og et stort mål er å kvalifisere oss til spill i Europacup-spill, sier Uwe Rösler.

Start-trener Tom Nordlie fikk ikke besvart Röslers henvendelser i går, men tar Lillestrøms forfall med fatning.

-  Hvis det er reelt at de har ni mann ute, kan jeg ikke henge ham for det, selv om vi mangler enda flere. Det er uansett surt å gå glipp av en viktig treningskamp. Nå blir vi trolig nødt til å trene i stedet, sier Nordlie til Dagbladet.