REVANSJELYSTEN: Jakob Fuglsang og Astana vil prøve å revansjere den skuffende starten til lagets sammenlagthåp VIncezno Nibali. Foto: ERIC FEFERBERG / AFP PHOTO
REVANSJELYSTEN: Jakob Fuglsang og Astana vil prøve å revansjere den skuffende starten til lagets sammenlagthåp VIncezno Nibali. Foto: ERIC FEFERBERG / AFP PHOTOVis mer

Fuglsang: - Planen er at Vincenzo skal kjempe med de beste, så får vi se hvor han står

Vil prøve å glemme den dårlige starten.

TARBES/OSLO (procycling.no): En av de som har tapt mye tid den første uka er regjerende Tour de France-vinner, Vincenzo Nibali (Astana).

Italieneren ble på forhånd sett på som en av de som skulle vinne tid den første uka, men italieneren ligger i bakleksa før rytterne går inn i Pyreneene. Han ligger hele 2'22'' bak Chris Froome (Team Sky).

Mange nedturer

Procycling.no snakket med en rolig og avslappet Jakob Fuglsang, idet han rullet til start på den 10. etappen.

- Planen i dag er at Vincenzo skal kjempe med de beste, så får vi se hvor han står. Vi må forsøke å komme oss etter de nedturene som har hvert, sier Fuglsang til procycling.no

Og de nedturene har vært mange. Etter en akseptabel tempo, misset Nibali splitten i sidevinden på den andre etappen, der røyk det hele 1'28'' til blant andre Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) og Chris Froome (Team Sky). Den påfølgende etappen til Mur de Huy gikk greit for italieneren, og han tapte bare noen få sekunder til Chris Froome.

Brosteinsetappen var der Nibali skulle legge grunnlaget for en ny Tour de France-seier. Det var der han parkerte konkurrentene i regnværet året før, men i solskinn klarte han ikke det samme denne gangen.

Trenden er ikke god for italieneren, da han har tapt tid på de to siste etappene. Svak kjøring opp Mur de Bretagne førte til at han mistet kontakten med feltet, og det ble også sekunder i sekken på lagtempoen, selv om ikke tidstapet ble dramatisk stort.

Tar en dag av gangen

Med så mange sekunder i sekken allerede, skulle man tror at laget var ivrig etter å angripe, men danske Fuglsang har en roligere tilnærming til etappen.

- Det er opp til konkurrentene å angripe. Det er ikke vår plan i dag, men kjemper vi om etappeseieren så skal vi selvsagt forsøke, men det blir mot slutten.

-Tror du det er de kommende etappene som blir avgjørende?

- Vi tar en dag av gangen, så får vi se hvordan det går.

Fuglsang er selv en meget god klatrer, og er en viktig hjelper når Nibali skal ut på hevntokt i fjellene.

- Jeg føler meg bra, men første fjelletappe er alltid noe spesielt, avslutter Fuglsang.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!