TØFFE TAK: Jakob Fuglsang kunne veltet ut av Tour de France her. Skylden legger han på en belgisk konkurrent. AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTURE
TØFFE TAK: Jakob Fuglsang kunne veltet ut av Tour de France her. Skylden legger han på en belgisk konkurrent. AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTUREVis mer

Fuglsang gir konkurrent skylden for flaskevelt

- Jeg burde nok ha hørt på Contador.

CHAMROUSSE (procycling.no): Ting så ikke bra for Vincenzo Nibali da løytnant Jakob Fuglsang gikk i asfalten på vei nedover Col de Palaquit.

• LIVE: Følg Tour de France på procycling.no!

Dansken er Astana-kapteinens viktigste hjelper, og lå før etappen inn på topp 10-listen. Etter 197,5 kilometer ble det klart at Nibali likevel knuste konkurrentene sine, mens en forbannet Fuglsang kom i mål 30 minutter bak lagkompisen.

Velten hans ble forårsaket av en trillende vannflaske, og dansken mener han vet hvor den kom fra:

- Jeg tror (Alberto) Contador har rett: Jeg tror man skal passe seg for (Jurgen) Van den Broeck. Slik jeg ser det, ligger det plutselig en full vannflaske foran meg, og det er en Lotto-flaske. Jeg treffer den skrått på, og den tok meg ned, sier Fuglsang til procycling.no i alpebyen Chamrousse.

- Hele kroppen verker Hans sykkeltrøye er oppskrapet, og han har synlige smerter.

Les også: - Han viser hvem som er sjefen i Tour de France

Likevel nekter han å gi opp kampen for å bringe Nibali til Paris i gult.

- Det kjennes ikke ut som noe er brukket, men det er smerter overalt.

- Hvor har du mest vondt?

- Det er nok fingerne som gjør mest vondt, og venstre siden.

Vil slå tilbake i Pyreneene TV-bildene viste at Fuglsang deiset i bakken i en høyresving rett etter toppen av Palaquit.

I de kaotiske minuttene som fulgte, ble han sjekket kjapt av sportsdirektør Alexandre Vinokourov, før han hastet videre.

I hovedfeltet ba Nibali konkurrentene om å ro ned tempo, slik at dansken fikk en billig reise opp igjen. Da rytterne startet på HC-klatringen opp mot Chamrousse var han blant de første som takket av.

- Om jeg taper 15 minutter eller en halvtime, betyr ingenting akkurat nå. Det var ingenting å presse kroppen for. Jeg håper å komme tilbake. Dersom det ikke blir alt i morgen, så kanskje i Pyreenene, avslutter Fuglsang.

Før etappen var han nummer 10 i sammendraget, og nå ligger han nede på 25.-plass.

FORSLÅTT: Jakob Fuglsang hadde store, blodige kuler på ryggen etter at han deiset i bakken. Foto: Torgeir Strandberg, www.procycling.no
FORSLÅTT: Jakob Fuglsang hadde store, blodige kuler på ryggen etter at han deiset i bakken. Foto: Torgeir Strandberg, www.procycling.no Vis mer