Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fuglsang imponerte og tok knepen etappeseier i Dauphiné

Dansken best i millimeter-spurt mot Porte og Froome. 

JEVNT: Det blotte øye var ikke nok til å skille Richie Porte og Jakob Fulgsang, men målfotoet viste en knepen seier til Fuglsang. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)
JEVNT: Det blotte øye var ikke nok til å skille Richie Porte og Jakob Fulgsang, men målfotoet viste en knepen seier til Fuglsang. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): Med den brutale bakken opp til Mont du Chat, ble avslutningen av Critérium du Dauphiné av det underholdende slaget.

Fabio Aru (Astana) var først over toppen, 15 kilometer fra mål, med Chris Froome (Sky), Richie Porte (BMC) og Jakob Fuglsang (Astana) ti sekunder bak før starten på den meget raske utforkjøringen ned mot La Motte-Servolex.

Der satte Froome umiddelbart opp et høyt tempo, og Aru ble hentet inn ti kilometer før mål. Briten fortsatte det høye tempoet nedover, og fikk små luker ned til de tre andre.

Nede på flaten med tre kilometer igjen, var de likevel samlet. Der prøvde Astana utnytte overtallet sitt, med et angrep fra Fuglsang én kilometer før mål.

Dansken holdt imidlertid ikke unna, og det hele endte i en spurt mellom de fire. Der ble det svært jevnt mellom Porte, Fuglsang og Froome - og etter at juryen hadde sett over målfotoet ble Fuglsang dømt som etappevinner.

Porte ble nummer to, mens Froome ble nummer tre.

For Porte ble det et lite plaster på såret at han overtok sammenlagtledelsen i rittet, hvor han nå leder 39 sekunder foran Froome og 1.15 foran Fuglsang.

AG2R på hjemmebane

Oliver Naesen (AG2R La Mondiale), Anthony Turgis (Cofidis), Nils Politt (Katusha-Alpecin), Alberto Bettiol (Cannondale-Drapac), Serge Pauwels (Dimension Data) og Thierry Hupond (Delko Marseille Provence KTM) utgjorde dagens brudd.

Det var også laget til Naesen, AG2R La Mondiale, som gjorde mesteparten av jobben i feltet. Bruddet fikk raskt en luke på en syv-åtte minutter, men inn mot dagens høydepunkt, Mont du Chat, kom det franske laget til fronten.

NY LEDER: Richie Porte overtok ledelsen i sammendraget. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)
NY LEDER: Richie Porte overtok ledelsen i sammendraget. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com) Vis mer

Med målgang i byen hvor laget selv har hovedkvarter og en avslutning skreddersydd til lagets kaptein, Romain Bardet, gikk også avstanden fort nedover.

Stigningen opp til Mont du Chat er av flere regnet som én av de hardeste stigningene i hele Frankrike, med en kategorisert del på 8,7 kilometer à 10,3 prosent.

Tidlige angrep opp Mont du Chat

Inn i selve stigningen var det BMC som tok over ansvaret i feltet, og i bunn av stigningen, med 24 kilometer til mål, var avstanden nede i tre minutter.

Allerede inn i stigningen steg det godt oppover, og det var et nærmest halvvert hovedfelt som kom inn i Mont du Chat.

Sammenlagtleder Thomas De Gendt (Lotto Soudal) falt som forventet tidlig av i stigningen. Noe som ikke var like forventet var angrepet som kom fra feltet like etter.

Movistar sendte ut Rúben Fernández, og like etter gikk kapteinen Alejandro Valverde etter. Da var det fremdeles syv kilometer igjen til toppen, og allerede kilometeren etter ble Valverde sittende alene.

Fabio Aru (Astana), Esteban Chaves (Orica-Scott), Rafael Valls (Lotto Soudal) kom seg etter hvert opp til Valverde, og ikke lenge etter kom Richie Porte tauende på resten av favorittene.

Mens Porte, Chris Froome (Sky) og Valverde ble sittende og se på hverandre, utnyttet ryttere som Dan Martin (Quick-Step), Jakob Fuglsang (Astana) Bardet, Aru, Michal Kwiatkowski (Sky), Louis Meintjes (Dimension Data) og Emanuel Buchmann (Bora-Hansgrohe) muligheten til å snike seg av gårde.

Spanjoler i problemer

Mens ryttere som Porte og Froome kjørte stadig bedre oppover, gikk det verre for Valverde. Sammen med Contador og Bardet måtte han slippe favorittgruppa med over tre kilometer til toppen.

Samtidig var Astana-duoen Jakob Fuglsang og Fabio Aru alene i front av rittet, etter at de sammen hentet inn Oliver Naesen, den siste av utbryterne, to kilometer før toppen.

Én kilometer før toppen måtte Fuglsang slippe hjulet til lagkameraten, mens Porte og Froome hadde opparbeidet seg en luke til resten av favorittene.

Fuglsang kom over sammen med Porte og Froome, ti sekunder bak Aru, mens gruppen til Valverde var like over minuttet bak.

Ti kilometer før mål hentet gruppa til Froome inn igjen Aru, og de fire holdt mer eller mindre sammen inn til mål. I spurten var Fuglsang akkurat de nødvendige centimeterne foran.