LUKSUSHJELPERYTTER:  Jakob Fuglsang blir en viktig brikke i Vincenzo Nibalis jakt på ny triumf i Frankrike.Foto: Torgeir Strandberg, www.procycling.no
LUKSUSHJELPERYTTER: Jakob Fuglsang blir en viktig brikke i Vincenzo Nibalis jakt på ny triumf i Frankrike.Foto: Torgeir Strandberg, www.procycling.noVis mer

Fuglsang om Nibali: - Han er vanskelig å bli klok på

Dansken snakker om Vincenzo Nibali og Tour de France.

(Procycling.no): Jakob Fuglsang skal neste uke kjøre Tour de France. Det blir femte gang den klatresterke dansken blir å se på TV-skjermen i juli.

Der blir han en nøkkelrytter for fjorårsvinner Vincenzo Nibali i jakten på ny triumf.

Fuglang har i et intervju med det danske sykkelnettstedet feltet.dk snakket om Vincenzo Nibali og sommerens Tour de France.

- Det er vanskelig å bli klok på Nibali. I fjor trodde jeg ikke helt på at han kunne vinne Tour de France, om man så på Dauphine, forteller Fuglsang.

Da referer Fuglsang til Nibalis tidvis håpløse kjøring i fjorårets Criterium du Daphine etterfulgt av en suveren seier i Tour de France.

Situasjonen i år er ganske lik. Nibali var ikke på sitt beste i Dauphine, men viste prov på form da han vant det italienske mesterskapet i helgen.

- Det var ingen som regnet Nibali som den største favoritten i fjor, og det tror jeg ikke de gjør nå heller, men de skal være forsiktig med å avskrive han, sier Fuglsang.

Håper på egne muligheter Dansken kjørte meget sterkt i fjorårets Tour de France. Han lå lenge langt oppe i sammendraget selv, etter å ha kjørt glimrende på brosteinsetappen, men veltet dessverre ut av en topp sammenlagtplassering.

Fuglsang bet sammen tennene tross smertene, og hjalp Nibali til triumf i Paris.

- Jeg kommer nok til å bli en luksushjelperytter, det virer hvert fall sånn, men det kan alltid skje noe, så laget vil nok at jeg skal holde meg oppe i sammendraget.

Selv om han det meste av tiden vil være hjelperytter for Nibali legger ikke dansken skjul på at han har egne ambisjoner.

- Jeg håper på at jeg i det minste får kjøre for en etappeseier på et tidspunkt. Jeg vil ha en litt friere rolle, for jeg synes jeg sykler bra, avslutter Fuglsang.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!