<b>JAKOB FUGLSANG</b>: Måtte bryte Tour de France etter velt på den 11. etappen. Her fra den 12. etappen til Peyragudes. Foto:AFP PHOTO / PHILIPPE LOPEZ
JAKOB FUGLSANG: Måtte bryte Tour de France etter velt på den 11. etappen. Her fra den 12. etappen til Peyragudes. Foto:AFP PHOTO / PHILIPPE LOPEZVis mer

Tour de France 2017:

Fuglsang ser mot Spania Rundt

Måtte bryte Tour de France i sitt livs form.

(procycling.no): Jakob Fuglsang prøvde tappert, men til slutt ble smertene for store for den danske rytteren på den 13. etappen av årets Tour de France.

- Det er veldig bittert. Det er ikke noe jeg kan gjøre noe med, annet enn å prøve å ta positive ting med meg. Forhåpentligvis kan jeg finne formen igjen til en annen Grand Tour, fortalte 32-åringen til dansk TV2 etter å ha ankommet Foix i en av lagets biler.

Deretter kunne Astana-rytteren røpe at lagledelsen allerede har begynt å snakke om Spania Rundt.

- Forhåpentligvis kommer jeg meg raskt tilbake, og kan finne god form mot slutten av sesongen.

Smerter i armer og rygg

Etter 55 kilometer på gårsdagens rekordkorte etappe var det slutt for vinneren av årets Critérium du Dauphiné.

To brudd i armen som følge av velt på den 11. etappen ble utslagsgivende for den sveitsiskfødte dansken.

- Jeg kunne ikke holde armen ordentlig på styret. På torsdag avsluttet jeg etappen tappet for energi. I dag kunne jeg merke at jeg hadde sittet skjevt på sykkelen, og at det gjorde vondt i ryggen. Men alt begynte med armen, forteller Astana-rytteren videre.

FUGLSANG: Veltet på den 11. etappen. Foto: NTB Scanpix
FUGLSANG: Veltet på den 11. etappen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Tv-bildene viste en tydelig preget Fuglsang, som måtte slippe feltet allerede ved foten av dagens første kategoriserte stigning.

- Jeg hadde ingen kraft til å holde meg i gruppa. Helt fra starten var farten i feltet veldig høy, så jeg måtte fortsette i min egen rytme. Før den siste klatringen skjønte jeg likevel at det ble for mye for meg, så jeg måtte gi meg.

Vuelta a España

For Fuglsang ble det en vemodig avskjed med Frankrike Rundt.

- Det er ikke lett å forlate Tour de France, og laget mitt, men det er ikke noe jeg kan gjøre med det. Det store målet for meg nå, er å komme tilbake, fortalte han i en pressemelding.

I følge dansk Tv2 vil Fuglsang etter alt å dømme være tilbake allerede under høstens Spania Rundt.

Det spanske treukersrittet begynner 19. august, med en lagtempo i den franske byen Nimes.

Chris Froome har tydelig hintet at Vuelta a España er en sentral målsetning for årets sesong, etter at Nairo Quintana rappet seieren foran britens nese i 2016.

Nå kan Team Sky-rytteren få uventet konkurranse av en revansjelysten danske.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!