Fuhre senket gamleklubben

Scoret to for Aalesund mot Godset.

ÅLESUND (Dagbladet): Aalesund - Strømsgodset 3 - 1

Selv om Strømsgodset på tampen av kampen satte innpå sitt siste håp, Peter Kovacs, greide de ikke hente inn forspranget Aalesund hadde fått med tre fine arbeidsmål. En tidligere Godset-spiller ble helten for vertene:

- Dette var kjempedeilig. Jeg har slitt lenge med skader, men nå er formen i ferd med å komme, sier tomålsscorer Lars Fuhre etter kampen.

Godset tok riktignok ledelsen etter en halvtime spilt av første omgang, men den forhenværende serielederen ble et nummer for lite for et hjemmelag med trener Kjetil Rekdal på tribunen med karantene.

Kent Bergersen greide fint å lede laget til seier.

- Vi gjorde en god kamp og viste hva vi er i stand. Det var på tide at vi gikk i kjelleren og tok fram det som må til for å vinne fotballkamper, sier Bergersen.

Hjemmekontroll Kampens ti første minutter avslørte ikke at serielederen spilte mot et hjemmelag som fomler rundt et stykke ned på tabellen.

Spillemessig kom hjemmelaget best i gang og hadde grei kontroll på banespillet. Selv om det aldri ble spesielt farlig for Adam Larsen Kwarasey i borteburet, hadde Aafk flere avslutninger mot mål enn Godset.

Driblefanten Michael Barrantes kaldstartet repertoaret første etter 21 minutter da han driblet seg til avslutning alene mot keeper.

Kwarasey reagerte lynkjapt og bokset skuddet til hjørnespark. Rett etterpå kommer Aalesunds Magnus Sylling Olsen til skudd ni meter fra mål, han klemmer til og ser skuddet gå langt utenfor.

Etter 32 minutter kommer Godset gjennom Aafk-forsvaret og kan avslutte på kort hold. Først redder Sten Grytebust på strek, men returen makter han ikke stoppe. Sist på ballen var Godsets Adam Valentin Diomande.

Kom tilbake Aalesund utligner til 1-1, får glød og engasjement før de minuttet senere går opp i ledelse 2-1 rett før pause.

Utligningen kom etter kombinasjon mellom den tre meter høye spissen og den relativt lavere og kjappere Lars Fuhre. De kombinerte før ballen ble levert til Barrantes som ikke trengte å somle før han skjøt ballen kontant i mål fra kort hold. Før klokkas minuttviser fikk rundet sin egen akse to ganger, smalt det igjen.

Stadion eksploderte da Lars Fuhre fra kort hold ekspederte lærkula bak Larsen Kwarasey. Igjen hadde Sander Post levert godt spill i forkant.

Andre omgang fortsatte som første sluttet. Hjemmelaget hadde banespillet, Godset prøvde å få grep om kampen. For publikum var opplevelsen på nivå med den kjølige vinden inn fra havet. Men det skulle varme skikkelig godt for et hjemmepublikum underernært på målfest så langt i år.

25 minutter ut i omgangen knallet Lars Fuhre til igjen og 3-1 blinket på lystavla. Tre minutter senere kom innbytter Christian Myklebust alene med Godset-keeper Kwarasey. Myklebust demonstrerte hvor lite teknisk norske spillere kan være da han fomlet ballen bort.

Helt på tampen av kampen var Godset i god driv og var flere ganger i posisjon til å både redusere og kanskje til slutt utligne. Sten Grytebust i Aafk-buret gikk av med seieren i den interne kampen. Han stoppet det som var.

- Vi tapte fullt fortjent. Dette må være den dårligste kampen vi har spilt på flere sesonger. I dag gjorde vi ikke nok for å ta poeng. Heldigvis er det få dager til neste kamp (hjemme mot Tromsø), sier en irritert Ronny Deila.