Astrid Uhrenholdt Jacobsen høydehus

Fulgte ikke Astrids råd

Astrid Uhrenholdt Jacobsen har argumentert for fair play i debatten om høydehus. Nå blir det i stedet spesialregler for de aller beste i norsk idrett.

VILLE HA LIKE MULIGHETER: Astrid Uhrenholdt Jacobsen gikk inn for å tillate høydehus i Norge fordi det ville gi like muligheter for alle. Nå foreslår Idrettsforbundets ekspertutvalg en regel for eliten og en annen for resten. FOTO: Cornelius Poppe / NTB
VILLE HA LIKE MULIGHETER: Astrid Uhrenholdt Jacobsen gikk inn for å tillate høydehus i Norge fordi det ville gi like muligheter for alle. Nå foreslår Idrettsforbundets ekspertutvalg en regel for eliten og en annen for resten. FOTO: Cornelius Poppe / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

FØR den populære eks-skistjernen Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble medlem av styret i den internasjonale olympiske komité, var hun en av de viktigste pådriverne for å avvikle forbudet mot høydehus.

Det skjedde ikke gjennom en tydelig personlig kampanje, men i vervet som leder av utøverkomiteen i norsk idrett. Der frontet hun først og fremst utøvernes krav om fair play. Altså at norske stjerner skulle få lov til å bruke denne teknologien slik som de fleste andre av konkurrentene.

- Norske idrettsutøvere føler at de ikke konkurrerer på like vilkår. Det må være likhet for loven, sa hun på Idrettsforbundets åpne seminar om høydehus i april før forbudet ble avviklet på Idrettstinget halvannen måned seinere.

Nå foreligger forslaget på hvordan denne nye bruken av høydehus skal praktiseres i Norge.

Der blir ikke Astrid Uhrenholdt Jacobsen hørt.

Bruken av teknologi for å manipulere oksygenopptaket blir begrenset til de utøverne som er aktuelle for OL, Paralympics, VM eller andre store internasjonale mesterskap.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer