Jakob Ingebrigsten

Fulgte McSweyn - Vant Igjen

Jakob Ingebrigsten (20) løp inn til nok en seier med tiden 7.33.06 på 3000 meter under Diamond League-stevnet i Lausanne, kun fem dager etter at han vant "The Bowerman Mile".

NOK EN SEIER: Jakob Ingebrigsten løp inn til nok en seier på 3000 meter i Lausanne torsdag. Foto: NTB
NOK EN SEIER: Jakob Ingebrigsten løp inn til nok en seier på 3000 meter i Lausanne torsdag. Foto: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Utrolig kult å vinne enda et løp. Det er det jeg har drømt om hele livet, og det er veldig gøy, sier Jakob Ingebrigsten til NRK etter løpet.

- Han vinner igjen. Han vinner, vinner og vinner!, utbrøt Jann Post på NRK- sendingen.

Jakob Ingebrigsten tok et suverent OL-gull på 1500 meter i Tokyo. Like etter fulgte han opp med rekord i "The Bowerman Mile" i Eugene.

Torsdag gjorde han det igjen da han løp inn til ny seier med tiden 7.33.06 på 3000 meter. Han gjorde som i Eugene for fem dager siden: Fulgte Stewart McSweyn.

– Jeg vet at McSweyn kjører hardt. Det gjør han uansett hvor dårlig form. Jeg er overrasket over at ingen vil følge i dag heller. Hvis jeg vil vinne er det ganske tydelig at jeg må gjøre jobben selv. Jeg klager ikke på det, men det er litt digg at andre gjør jobben for deg, sa Jakob Ingebrigtsen videre til kanalen.

MacSweyn fikk en luke de første rundene, men opp mot 1000 meter tettet nordmannen luka. Sammen dro de fra i tet.

På siste runden fikk de selskap av Etioperen Berihu Aregawi som til slutt klarte andreplassen med tiden 7:33.39, mens australeren Stewart McSweyn endte på tredjeplass etter å ha løpt i mål på 7:35.06.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.