Fulgte Norges trening

Åge Hareide (68) med første dag på jobb som NRK-ekspert.

RINGSIDE: Åge Hareide slår av en prat med landslagets mediesjef, Morten Morisbak Skjønsberg. Foto: Geir Olsen / NTB
RINGSIDE: Åge Hareide slår av en prat med landslagets mediesjef, Morten Morisbak Skjønsberg. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Norge - Sverige, klokka 18.00 søndag

ULLEVAAL (Dagbladet): Som en klassisk pressemann med papiravisene til Dagbladet og VG under armen:

Slik fulgte Åge Hareide fotballandslagets trening på Ullevaal stadion i dag. Norge møter Sverige i Nations League søndag, og gjorde unna de siste forberedelsene.

Men etter 15 minutter måtte Hareide forlate treninga sammen med de andre mediefolkene. Nå er han ikke lenger landslagstrener for Norge eller Danmark, men NRKs fotballekspert.

- Det er en gryende begynnelse. Jeg skal jobbe mest mulig inn mot VM. Men jeg skal også ta med landslaget på radio, litt cup og være med på det NRK har denne høsten, forteller Hareide til Dagbladet.

NRK-EKSPERT: Åge Hareide var i storform på Ullevaal stadion. Foto: Geir Olsen / NTB
NRK-EKSPERT: Åge Hareide var i storform på Ullevaal stadion. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

Først var han til stede på pressekonferansen med kaptein Martin Ødegaard og Stefan Strandberg i kjelleren på Ullevaal.

Deretter kom Ståle Solbakken. Om han hadde ærefrykt med Hareide i salen, er vanskelig å si.

Men det 68-åringen gjorde med det danske landslaget fra 2016 til 2020 er naturligvis imponerende. Han fikk laget inn i VM- og EM-sluttspillet. Det gjorde han ikke med Norge fra 2003 til 2008.

- Hvordan er det å være tilbake på landslagets trening, denne gangen som NRK-ekspert?

- Det er egentlig behagelig, sammenliknet med det andre manesjen. Nå kan jeg bruke den mest eksakte vitenskapen som finnes, og det er etterpåklokskap, sier Hareide og smiler.

TELLER NED: Ståle Solbakken og Norge gjorde unna forberedelsene til Sverige-kampen i dag. Kampen i morgen starter klokka 18.00. Foto: Geir Olsen / NTB
TELLER NED: Ståle Solbakken og Norge gjorde unna forberedelsene til Sverige-kampen i dag. Kampen i morgen starter klokka 18.00. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

- Jeg gleder meg. Her kan jeg analysere underveis og komme med mine betraktninger. Det gleder jeg meg til. Jeg liker å se fotball. Jeg liker å se etter det som gjøres riktig og det som ikke gjøres riktig.

Han ga seg som Rosenborg-trener i fjor.

- Begynte du å bli sulten på å gjøre noe igjen?

- Jeg var ikke sulten, sånn sett. Det var NRK som spurte om jeg kunne tenke meg å gjøre dette. Fotball-VM ville jeg sett på uansett, ikke minst på det tidspunktet av året det går på nå (november og desember), påpeker han.

- Vi skal lage en satsing ut av dette som jeg håper blir bra. Det gleder jeg meg til.

LÆRER OG ELEV: Åge Hareide og assistent Brede Hangeland hilser på hverandre. Hangeland spilte under Hareide på landslaget fra 2003 til 2008. Foto: Geir Olsen / NTB
LÆRER OG ELEV: Åge Hareide og assistent Brede Hangeland hilser på hverandre. Hangeland spilte under Hareide på landslaget fra 2003 til 2008. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

Møtet med Sverige er den fjerde kampen på elleve dager. Norge har sju poeng og leder gruppa. Sverige er desperate og må vinne hvis drømmen om gruppeseier skal leve.

- Jeg tror det blir en jevn og tøff kamp. Jeg håper Norge bikker dette sin vei og vinner, sier Hareide.

RÅSTERK: Zlatan Ibrahimovic spiller ikke mot Norge, men imponerer Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard. Video: Rødt Kort. Reporter: Fredrik Filtvedt Vis mer

Så stiller han seg foran NRKs mikrofon og prater. Etter noen minutter kommer sikkerhetssjef Geir Ellefsen og sier at alle mediene må ut fra Ullevaal.

Også Åge Hareide.

15 minutter har gått.

Resten av treninga skal laget ha for seg selv.

SMILENDE TIL STEDE: Erling Braut Haaland var i godt humør på treninga. Foto: Geir Olsen / NTB
SMILENDE TIL STEDE: Erling Braut Haaland var i godt humør på treninga. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

NATIONS LEAGUE

Norge32103-17
Serbia32015-26
Sverige31023-33
Slovenia30121-61

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer