Fulham åpner for å selge Hangeland

- Kan ikke si noe om dette nå, sier Rune Hauge.

POPULÆR FORSVARSMUR: Brede Hangeland stopper Newcastles Mark Viduka. Nordmannen er ettertraktet på overgangsmarkedet, og Fulham-manager Roy Hodgson innser nå at det kan bli vanskelig å holde på ham dersom det kommer tilbud han ikke kan si nei til. Foto: SCANPIX/AP/Scott Heppell
POPULÆR FORSVARSMUR: Brede Hangeland stopper Newcastles Mark Viduka. Nordmannen er ettertraktet på overgangsmarkedet, og Fulham-manager Roy Hodgson innser nå at det kan bli vanskelig å holde på ham dersom det kommer tilbud han ikke kan si nei til. Foto: SCANPIX/AP/Scott HeppellVis mer

(Dagbladet.no): Fulham-manager Roy Hodgson åpner nå for at han kan bli nødt til å selge ettertraktede Brede Hangeland dersom en storklubb kommer med et for fristende tilbud.

Hodgson innser at ingen spillere kan holdes i klubben for alltid, og sammenlikner Hangelands situasjon med John Terrys i Chelsea, eller Cristiano Ronaldos i Manchester United.

- Du kan godt si det likner. Du kan også sammenlikne med (Joleon) Lescott i Everton, sier Roy Hodgson ifølge nyhetsbyrået PA.

- Manchester United ønsket ikke å miste Ronaldo men gjorde det, Liverpool ønsket ikke å miste Alonso. Det kommer en tid uansett om du er Fulham, Manchester United eller Chelsea, når du må stikke fingeren i jorda og ta situasjonen inn over deg. Det irriterer meg når fans sier at det er «latterlig å la ham gå», for du er nødt til å kjenne alle fakta før du kan si noe sånt, sier Hodgson.

Hemmelighetsfull Hauge
Landslagskapteinen har blitt koblet til flere engelske storklubber etter sin strålende fjorårssesong i Premier League.

Nordmannen er for tiden i kontraktsforhandlinger med Fulham, men Hangelands agent Rune Hauge er svært ordknapp når han blir spurt om stopperen kan være på vei vekk fra Craven Cottage.

- Dette kan jeg ikke si noenting om nå, dessverre, sier Hauge til Dagbladet.

- Har dere satt en frist for når dere vil bestemme dere den ene eller andre veien?

- Ingen kommentar.

- Hva sier det om Bredes status i Fulham at han stadig får så mye skryt av sjefen?

- Det er selvfølgelig kjekt. Men jeg beklager at jeg ikke kan si noe om dette nå, sier Rune Hauge.

Ikke noe konkret fra Arsenal
For det er ingen tvil om at Brede Hangeland har en stor stjerne i London etter at han spilte en stor rolle da Fulham reddet plassen i fjor. Roy Hodgson er ikke overrasket over at nordmannen vekker interesse hos andre managere.

- Det er ingen overraskelse at han blir koblet til andre klubber, for virkelig gode midstoppere er alltid ettertraktet. Når en klubb som Arsenal, Manchester City eller Liverpool mister en spiller, vil de alltid se etter hvilke andre gode forsvarere som finnes i Premier League, og hvem de kan hente, sier Fulham-sjefen.

- Vi ønsker å beholde Brede. Vi kommer til å være så desperate som en klubb kan være i arbeidet for å holde ham her. Han er fornøyd i Fulham, og er ikke desperat etter å komme seg videre, men vi vet samtidig at det finnes større klubber enn Fulham, og dersom noen av dem kommer på banen er vi nødt til å forholde oss til det. La oss håpe at vi slipper det, sier Hodgson.

Fulham-manageren avkrefter imidlertid at klubben har mottatt noe konkret bud på den norske stopperkjempen, heller ikke fra Arsene Wenger, som etter ryktene skal være den største interessenten.

- Arsenal har operert i det stille, og de holder tingene for seg selv. Vi har ikke hatt noen kontakt med Arsenal, og hvorvidt han (Hangeland) er av interesse vet bare Arsene. Når jeg ser intervjuer med ham sier han at han har nok midtstoppere, og at han ikke er ute etter flere. Bare han vet hva han virkelig tenker, fastslår han.

PS! Brede Hangeland er populær også blant de vanlige fotballinteresserte. Statistikk fra Premier Leagues offisielle «Fantasy»-liga på nett viser at hele 40 prosent av de nær 900 000 deltakerne har valgt den norske landslagskapteinen på sitt lag, noe som gjør ham til spillets mest populære, foran navn som Steven Gerrard og Fernando Torres.

EN UT, EN INN? Roy Hodgson ønsket nylig Bjørn Helge Riise velkommen til Fulham, men det finnes muligheter for at den norske trioen på Craven Cottage igjen kan bli til en duo før kommende sesong.Foto: SCANPIX/AP Photo/Sang Tan
EN UT, EN INN? Roy Hodgson ønsket nylig Bjørn Helge Riise velkommen til Fulham, men det finnes muligheter for at den norske trioen på Craven Cottage igjen kan bli til en duo før kommende sesong.Foto: SCANPIX/AP Photo/Sang Tan Vis mer