Fulham er solgt til amerikansk milliardær

Dette er Hangeland og Riises nye eier.

NY EIER: John Arne Riise og Brede Hangelands engelske klubb er solgt til en ny eier. Foto: Glyn Kirk, AFP / NTB Scanpix
NY EIER: John Arne Riise og Brede Hangelands engelske klubb er solgt til en ny eier. Foto: Glyn Kirk, AFP / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Den engelske Premier League-klubben Fulham er solgt fra Mohamed Al Fayed til Shahid Khan.

London-klubben har den norske duoen Brede Hangeland og John Arne Riise i stallen.

- Min tid som vokter av Fulham ville en dag komme til en slutt, og jeg føler den tiden nå har kommet, sier Fulham-eier Al Fayed til klubbens egen hjemmeside.

- Tiden er riktig fordi jeg har funnet en veldig god mann i Shahid Khan som har akseptert ansvaret og privilegiumet som jeg har hatt siden jeg tok over klubben i 1997, sier Al Fayed.

- Ekstremt beæret Respekten er gjensidig, og Khan har adoptert Al Fayeds tittel «Fulhams vokter».

- Jeg ble nylig introdusert til Mohamed Al Fayed, en mann jeg respekterer og beunder for det han har oppnådd i dette livet - og fremfor alt - hva han har gitt andre. I dag har han gitt meg ansvaret for å være den eneste vokteren av Fulham. Jeg er ekstremt beæret, og ønsker å takke ham på vegne av alle som elsker Fulham for 16 år med eksepsjonell service til klubben, sier Khan til klubbens hjemmeside.

Det gjenstår å se hvordan han vil utøve vokterskapet i praksis, men enn så lenge har Khan en ydmyk tilnærming til oppgaven han har påtatt seg:

- Fulham er den perfekte klubben på det perfekte tidspunktet for meg. Jeg ønsker å være tydelig, jeg ser ikke på meg selv som eieren av Fulham, men mer som en vokter på vegne av klubbens fans, sier han.

Den amerikanske drømmen Shahid Khan er en pakistanskfødt amerikansk milliardær. Han eier blant annet NFL-klubben Jacksonville Jaguars, og er eier av firmaet Flex-N-Gate som produserer bildeler.

NY «VOKTER»: Shahid Khan har slått seg opp i USA som støtfangerprodusent. Nå har han kjøpt Fulham. Foto: Fulham FC
NY «VOKTER»: Shahid Khan har slått seg opp i USA som støtfangerprodusent. Nå har han kjøpt Fulham. Foto: Fulham FC Vis mer

Han er rangert som den 179. rikeste amerikaneren og den 491. rikeste i verden ifølge anerkjente Forbes.

I 1967 forlot Khan Pakistan som 16-åring for å studere prosjektering i Illinois. Han begynte å jobbe for Flex-N-Gate i 1970, da han fortsatt var ingeniørstudent.

Etter å ha fått en bachelorgrad i 1971 fortsatte han å jobbe i firmaet frem til 1978. Etter å ha drevet produksjon av støtdempere på egen hånd i et par år, returnerte han i 1980 for å kjøpe Flex-N-Gate. Han bygde det til en global verdensleder som i dag huser mer enn 16 000 arbeidere i Canada, USA, Mexico, Argentina, Brasil og Spania.

I dag har nesten to tredeler av alle nordamerikanske pickuper og suv-er støtdempere bygget på Khans design og produsert av selskapet hans, ifølge Fulhams nettside.