STØTTER NORGE: Fulham-fansen skal ta med norske flagg da Fulham spiller sin første seriekamp mot Aston Villa i august. Foto: EPA/Jochen Luebke
STØTTER NORGE: Fulham-fansen skal ta med norske flagg da Fulham spiller sin første seriekamp mot Aston Villa i august. Foto: EPA/Jochen LuebkeVis mer

Fulham-fans vil hedre terrorofre med norske flagg

- Et initiativ vi virkelig verdsetter, sier John Arne Riise.

(Dagbladet): Premier League sparkes i gang 13. august og supportere på balløya har gitt uttrykk for at de vil markere fredagens tragedie.

Fanskaren til Fulham vil vise sin støtte ved å ta med norske flagg på tribunen på klubbens hjemmebane Craven Cottage.

Det bekrefter lederen i Fulham Supporters Club Norway, Mats Bjørnstad til Dagbladet.

- Det er de britiske supporterne som selv har gått i bresjen. De skal gå til innkjøp av norske flagg og vise at de bryr seg. Som nordmann er dette veldig hyggelig å se, sier supporterleder Bjørnstad.

I både Europa League-kvalifiseringen mot RNK Split neste uke og i serieåpningen mot Aston Villa vil de norske fargene være sterkt representert på stadion til London-klubben der både Bjørn Helge Riise, John Arne Riise og Brede Hangeland spiller.

- Vekker følelser Den norske supporterlederen har fått flere henvendelser fra britiske fans som ønsker å uttrykke sympati.

- Fulham er jo nesten en halvnorsk klubb. Flere engelske fans har vært i kontrakt med meg for å spørre hvordan folk her hjemme vil reagere på en slik gest. Det er tydelig at dette vekker sterke følelser i England, og jeg har sagt at det vil være en veldig fin måte å vise sin støtte på, sier Bjørnstad.

Høyt verdsatt initiativ John Arne Riise og resten av Fulham-spillerne landet onsdag ettermiddag i Kroatia, og spiller i dag Europa League-kamp mot RNK Split.

Til Dagbladet sier Riise at han er rørt over supporternes engasjement.

- Det varmet hjertet mitt da jeg fikk høre om dette initiativet fra engelske Fulham-fans, og det er et initiativ vi virkelig verdsetter. Alle våre tanker går til menneskene og familiene som er rammet av disse tragiske hendelsene. Vi kommer aldri til å glemme dem, sier Riise til Dagbladet.

RØRT: Fulham-spiller John Arne Riise mener det er et rørende inititiv fra fansen å ta med norske flagg på kamp.
Foto: Erlend Aas / Scanpix
RØRT: Fulham-spiller John Arne Riise mener det er et rørende inititiv fra fansen å ta med norske flagg på kamp. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer

- Det er fantastisk å høre om all sympatien det norske folk får fra rundt omkring i verden. Disse tragiske hendelsene vil forhåpentligvis bringe folket tettere sammen, til å ta bedre vare på hverandre og gi oss enda sterkere tro på verdiene vi vet er de riktige, fortsetter Riise.

- Fått mange reaksjoner Riise skrev nylig under for Fulham, og landslagsspilleren har fått reaksjoner fra flere av sine tidligere lagkamerater. På sin egen blogg skriver Riise følgende:

- Mange av mine tidligere lagkamerater i Roma og Liverpool har sendt meg sms hvor de sier at de også er i sjokk over det som har skjedd. Mange av våre lagkamerater i Fulham har også snakket om hvor ufattelig trist dette er. Jeg har også mottatt mange mailer fra hele verden, skriver Riise.

 - Fotball og idrett blir så ufattelig meningsløst i slike perioder. Jeg er en profesjonell fotballspiller og trener som jeg får beskjed om i disse dagene, men tankene mine er en helt annen plass.

Flagg-aksjonen startet som et innlegg på et nettforum, og i løpet av kort tid har mange supportere gått til innkjøp av norske flagg via internett.

TRE NORDMENN: Supporterne til Fulham vil ta med norske flagg i serieåpningen mot Aston Villa 13. august. Brede Hangeland er en av tre nordmenn i klubben. Brødrene John Arne Riise og Bjørn Helge Riise spiller også i Fulham. Foto: AFP PHOTO/IAN KINGTON
TRE NORDMENN: Supporterne til Fulham vil ta med norske flagg i serieåpningen mot Aston Villa 13. august. Brede Hangeland er en av tre nordmenn i klubben. Brødrene John Arne Riise og Bjørn Helge Riise spiller også i Fulham. Foto: AFP PHOTO/IAN KINGTON Vis mer