<strong>FJERNET:</strong> Fulham og Brede Hangeland  skiller lag. Foto:  AFP PHOTO / GEOFF CADDICK
FJERNET: Fulham og Brede Hangeland skiller lag. Foto: AFP PHOTO / GEOFF CADDICK Vis mer

Fulham forsvarer epost-sparkingen av Hangeland

- Uproft, mener NISO-leder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Landslagskaptein Brede Hangeland (32) er ferdig i Fulham. Det ble kjent via en pressemelding fra klubben i kveld.

Hangeland uttaler etter Fulham-exiten at han er skuffet over klubben, som informerte Hangeland selv i kveld om saken via epost.

Nå kommer Fulham med en ny uttalelse:

 - Klubben vil gjøre det klart at de har fulgt retningslinjene og at Brede Hangeland ble varslet på korrekt måte, skriver Fulham på Twitter.

- Uproft NISO-leder Joachim Walltin er kritisk til å si opp folk via epost.

- Å bli sagt opp på epost er ikke vanlig. Men dessverre har vi etter hvert sett i idretten at ingenting overrasker lengre. Det er derimot overraskende at det skjer i en klubb på et så høyt nivå, sier Walltin.

- Uansett om det Fulham har gjort er innenfor, rent juridisk, er ikke dette noen god måte å behandle ansatte på, uansett om det er fotball eller andre bransjer. Det er uproft og uryddig, sier Joachim Walltin til Dagbladet.

Fulhams nettsider er Hangeland allerede fjernet fra laget, til tross for at han var ferdig i kveld. John Arne Riises spillerprofil er derimot fortsatt på hjemmesida, til tross for at han forlot klubben for nesten to uker siden.
Skuffet Dagbladet får bekreftet fra Hangelands rådgiver Jon Mørland at klubben har benyttet seg av en klausul i kontrakten. Hangeland er likevel skuffet og føler seg sviktet.

- I dag mottok jeg nyhetene om at Fulham har valgt å si opp kontrakten min med klubben med umiddelbar virkning. Jeg fikk beskjed om avgjørelsen per epost, uten at noen fra klubben har møtt med meg på forhånd for å diskutere kontrakten min eller fremtiden med klubben, sier Hangeland til Dagbladet, via sin rådgiver Jon Mørland.

Hangeland signerte for Fulham i januar 2008 og har vært en av klubbens store profiler de siste sesongene.

- Etter 6,5 år med lojalt og hardt arbeid, de siste årene som kaptein, er jeg umåtelig skuffet over hvordan dette er håndtert. Jeg vil gjerne få takke de fantastiske Fulham-fansen som jeg har fått tilbringe de beste årene av min fotballkarriere med, sier Hangeland.

De to siste sesongene har nordmannen vært kaptein på laget, som rykket ned fra Premier League nylig.


Skriv inn embed-kode her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer