Fulham gir Pelè kontrakt

En av verdens aller beste fotballspillere gjennom tidene gjør sitt inntog i engelsk fotball. Fulhams styrtrike eier Mohammed Al Fayed satser stort med Pelè på laget.

Pelè skal ikke ikle seg Fulhams liljehvite drakt og entre den midlertidige hjemmebanen Loftus Road som spiller. Han skal derimot være Fulhams faste talentspeider i Brasil.

Pelès egen klubb Santos skal være samarbeidsklubb, og selv skal han speide etter brasilianske fotballtalenter som kan passe inn i England.

- Brasilianere spiller fotball i hele verden, spesielt i Holland, Spania og Italia. Men i England er det så få brasilianske spillere. Jeg håper at det en dag kommer til å være gode brasilianske spillere som spiller for Fulham, men for å klare det må vi planlegge i forkant, sier Pelè til The Sun.

Og Mohammed Al Fayed, mannen som brakte Fulham fra en tilværelse i bunnen av tredjedivisjon i England til toppen av Premier League, er selvfølgelig strålende fornøyd med sin nye samarbeidspartner.

- Pelè er den største spilleren gjennom tidene, en sann legende. Så hvem kan være bedre til å enn å speide etter talenter for oss i Brasil?

Og siden Pelè verken har manager-ambisjoner eller skal involvere seg i det sportslige rundt klubbens drift, håper både Al Fayed og fansen at denne tilveksten skal være mindre problematisk enn utnevnelsen av Franco Baresi som sportsdirektør i fjor.

SKAL IKKE SPILLE: Men Pelè skal finne gode brasilianere til Fulham.