- Fulham har kjøpt en veldig god spiller

Berg tror Riise åpner døra for andre.

SIGNERTE FOR FULHAM: Og med på ferden får Bjørn Helge Riise lyykeønskninger fra LSK-trener Henning Berg, som tror Riise vil lykkes i Premier League.Foto: AP
SIGNERTE FOR FULHAM: Og med på ferden får Bjørn Helge Riise lyykeønskninger fra LSK-trener Henning Berg, som tror Riise vil lykkes i Premier League.Foto: APVis mer

LILLESTRØM (Dagbladet.no): Bjørn Helge Riise signerte i dag for Fulham. 26-åringen går fra Lillestrøm og har skrevet under på en treårskontrakt med Premier League-klubben.

- Denne overgangen er positiv for norsk fotball og kan åpne døra for andre, sier LSK-trener Henning Berg til Dagbladet.

I dag ledet han de gjenværende LSK-spillerne på trening ved Åråsen. Lagets beste offensive spiller forlater klubben, uten at klubben har store penger til å hente en erstatter.

- Bjørn Helge har spilt i mange roller for oss, så det er ikke en spesiell plass vi trenger spillere. Vi har mange spillere som kan gå inn å spille, sier Lillestrøm-sjefen.

Visste overgangen ville komme
Fulham har allerede norske Brede Hangeland og Erik Nevland i stallen, og ledes av tidligere Viking-trener Roy Hodgson.

- Fulham får en god spiller. Han har stor kapasitet og bra mentalitet. Han har også god ballkontroll, sier Henning Berg.

Riise spilte tre år i belgiske Standard Liege før han returnerte til norsk fotball. Sunnmøringen har aldri lagt skjul på at målet har vært å komme seg ut igjen.

- Jeg visste at dette sannsynligvis ville skje i sommer. Jeg tror han kommer til å gjøre det bra, sier Henning Berg.

STOLT ENGLANDSPROFF: En drøm som går i oppfyllelse, sier lillebror Riise om Fulham-overgangen. Foto: AP
STOLT ENGLANDSPROFF: En drøm som går i oppfyllelse, sier lillebror Riise om Fulham-overgangen. Foto: AP Vis mer