Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fulham holdt Aston Villa til uavgjort

Men Martin O\' Neill er fortsatt ubeseiret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no). Aston Villa - Fulham 1-1

Fulham forsvarte seg godt, holdt unna for et konstant Villa-press, og sikret seg ett poeng i kveldens Premier League-oppgjør. Og selv om Martin O\' Neills Aston Villa nok hadde fortjent tre poeng, er de fortsatt ubeseiret i årets Premier League.

Men det var kjedelig i Birmingham fram til dommer Foy overrasket alle med å blåse straffespark i en særs kontroversiell situasjon.

Ærlig Petrov

Steven Davis spilte en nydelig stikkball igjennom til høyrekant Stiliyan Petrov. Bulgareren skjærte mot mål, fikk seg en kakk på leggen av Fulham-kanten Rosenior, men kjempet for å holde seg på beina. Den tidligere Celtic-spilleren var helt i ubalanse og måtte se ballen gå utover dødlinja.

Så blåste dommeren i fløyta for straffespark.

Avgjørelsen virket i overkant billig - det var ikke rare kontakten, og det var også vanskelig å se hvorvidt forseelsen skjedde innenfor 16-meterstreken. Samtidig er det positivt at Petrov belønnes for at han på ærlig vis forsøkte å holde seg på beina i en situasjon hvor de fleste nok hadde gått for straffe ved å kaste seg ned.

Straffesparket satte Gareth Barry kontant i mål.

SIKRET FULHAM-POENG: Moritz Volz sikret ett poeng for et Fulham som kjempet heroisk borte mot Aston Villa i kveld. Foto:AP
SIKRET FULHAM-POENG: Moritz Volz sikret ett poeng for et Fulham som kjempet heroisk borte mot Aston Villa i kveld. Foto:AP Vis mer

Volz før pause

Brian McBride kunne utliknet etter en drøy halvtime da han var først på et flatt innlegg på to meters hold. Men amerikaneren traff langt fra rent på ballen, som gikk i en høy bue inn til Villas danske keeper Thomas Sørensen.

Kampen bølget fram og tilbake etter Villas scoring, uten at de store sjansene ble skapt. Helt til sekundene for dommeren skulle blåse for pause.

Thomas Radzinski utfordret ute på venstresiden, og hadde en enkel jobb med å svinge ballen inn forbi en skrekkelig passiv Aaron Hughes. Foran mål vaket tyske Moritz Volz, og målscorer Gareth Barry slapp høyrebacken fri. Alene med Thomas Sørensen kunne han enkelt bredside inn utlikningen til pause på Villa Park.

Konstant Villa-trykk

Aston Villa kjørte totalt i andre omgang, men ballen ville ikke forbi Ante Niemi i Fulham-målet. Gareth Barry, Liam Ridgewell og Juan Pablo Angel kunne alle i tur og orden sendt Villa i ledelse, men enten var avslutningene for svake - eller så var centimeterne på Fulhams side.

Dermed endte oppgjøret 1-1 på Villa Park i Birmingham, noe Fulham må være mest fornøyd med.

Det siste kvarteret tetnet oppgjøret til, og det var merkelig at ikke dommer sendte Liam Ridgewell i dusjen eter 72 minutter. Ridgewell traff ballen med hodet, men plantet kneet i hodet på målscorer Moritz Volz. Et soleklart gult kort - om ikke rødt.

•Din kommentar: Hva synes du om kampen? Var det et korrekt straffespark?