Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fulham holdt nullen for første gang på åtte kamper i Hangeland-comeback

Tilbake etter tre måneders skadefravær.

VIKTIG MANN: 
Fulham holdt altså nullen i Hangelands comeback, og det er ingen tilfeldighet. Uten sin kaptein på banen har de hvitkledde sluppet inn 41 mål på 14 kamper denne sesongen. Med nordmannen er statistikken 13 mål på 11 kamper. Dette var også første gangen på åtte kamper at The Whites har holdt nullen, noe de bare klarte den ene gangen mot Aston Villa i Hangelands skadefravær. Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth
VIKTIG MANN: Fulham holdt altså nullen i Hangelands comeback, og det er ingen tilfeldighet. Uten sin kaptein på banen har de hvitkledde sluppet inn 41 mål på 14 kamper denne sesongen. Med nordmannen er statistikken 13 mål på 11 kamper. Dette var også første gangen på åtte kamper at The Whites har holdt nullen, noe de bare klarte den ene gangen mot Aston Villa i Hangelands skadefravær. Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth Vis mer

• Fulham-Norwich 3-0 (2-0)

(Dagbladet): Brede Hangeland var i dag tilbake fra start da Fulham tok imot Norwich til omkamp i FA-cupens tredje runde på Craven Cottage. Det skulle bli et gledelig gjensyn for landslagskapteinen.

Hangeland, som sist var på banen mot Crystal Palace den 21. oktober, gjennomgikk deretter en operasjon som holdt han borte fra fotballen helt til i kveld.

- Brede er utskrevet, og jeg har snakket med ham både før og etter inngrepet. Han er ved godt mot, og glad for at dette nå er gjennomført, sa hans personlige rådgiver Jon Mørland til Dagbladet den gang.

Tilbake med seier I dag var det altså duket for retur, og det var en tidvis smårusten Hangeland som så Darren Bent sende hjemmelaget i ledelsen tidlig i den første omgangen, før Ashkan Dejagah la på til to like før hvilen. Etter pause la Steve Sidwell på til tre, og sikret avansementet for The Cottagers.

Fulham holdt altså nullen i Hangelands comeback, og det er ingen tilfeldighet. Uten sin kaptein på banen har de hvitkledde sluppet inn 41 mål på 14 kamper denne sesongen. Med nordmannen er statistikken 13 mål på 11 kamper.

Dette var også første gangen på åtte kamper at The Whites har holdt nullen, noe de bare klarte den ene gangen mot Aston Villa i Hangelands skadefravær.

Dermed venter Sheffield United for Hangeland og Fulham i FA-cupens fjerde runde - et Sheffield United som sendte Aston Villa hodestups ut av turneringen for en drøy uke siden. Norwich på sin side kan nå fokusere fullt og helt på Premier League de neste fire månedene.

FA-cup-spesialisten Men det var gjestene som åpnet best. Allerede etter to minutter hadde Norwich to kjempemuligheter til å ta ledelsen, men der Nathan Redmond ble nektet av Maarten Stekelenburg, sto treverket i veien for Robert Snodgrass bare sekunder etterpå.

Norwich kjørte kampen fullstendig innledningsvis, men som så ofte i fotball smeller det da den andre veien.

Etter et drøyt kvarter møtte Bent et innlegg fra Pajtim Kasami med høyrefoten, og ekspederte kula sikkert i mål bak Mark Bunn. Hans 11. mål på 19 kamper i FA-cupen.

Etter målet jevnet spillet seg ut noe, og like før pause doblet hjemmelaget ledelsen. Hangelands med-skandinav, Alexander Kacaniklic, fant Dejagah foran mål, og den 27 år gamle iraneren gjorde ingen feil. 2-0.

Enkelt videre Etter hvilen så Hangeland litt mer ut som sitt gamle vante selv. Han dirigerte forsvaret på dødballer, og markerte seg blant annet med en saftig takling på Johan Elmander.

Det ble ingen sjanserik omgang, men etter 68 minutter kom vertene igjen til innlegg fra høyrekanten. Denne gangen kom ballen høyere, og på bakre stolpe ventet Sidwell som med et kontakt hodestøt sikret avansementet for Fulham.